Hlavní obsah
Sport

Jablonec poslal Pardubice do kolen

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Pardubice přijely do Jablonce po dvou výhrách ve skupině o záchranu, i domácí ovšem v této části soutěže ještě neprohráli. Po bezbrankovém prvním poločasu to vypadalo, že může rozhodnout i jediný gól. Nakonec jich ovšem padlo více.

Článek

Kryštof Daněk neproměnil úvodní gólovku

Od začátku se hrál poměrně svižný fotbal. Už v úvodních minutách fanoušci viděli náznaky šancí na obou stranách. Podstatně lepší příležitost ovšem měli v úvodu hosté. Už ve třetí minutě totiž vypálil na brankáře domácích Laurent Kissiedou, Fendrich jeho nepříliš přesnou a dokonalou střelu pouze vyrazil před sebe, kde už byl dobíhající Kryštof Daněk. Ten ovšem ránu z bezprostřední blízkosti napálil do tyče.

Jablonec se v některých fázích prvního poločasu snažil útočit, ale vypadal poměrně bezzubě. Do větších šancí se příliš nedostával, a tak se objevovaly spíše na druhé straně. Aktivní byl zejména již zmiňovaný hráč z Pobřeží slonoviny Kissiedou, který byl i u další šance. Ve 27. minutě tentokrát sice brankáře Fendricha překonal, avšak na brankové čáře ho zastoupil jablonecký Kratochvíl.

Brankář Jablonce si odskočil do kabin

Následně po této šanci před zahráváním rohového kopu došlo k jedné nestandardní situaci. Brankář Jablonce Fendrich totiž odběhl ze hřiště do kabin a čekalo se, že zřejmě bude kvůli zranění střídat. Na lavičce se totiž začal rozcvičovat náhradník Jan Hanuš. Posléze se ovšem chybějící gólman vrátil a žádné střídání se nekonalo. Následně přišlo oficiální vysvětlení, že Fendrich při zákroku ztratil kontaktní čočku a musel si zaběhnout pro jinou. No, na první pohled to tedy skoro vypadalo, že se mu zachtělo na onu místnost.

Do šaten se tak po prvním poločase šlo za bezbrankového stavu 0:0 a moc gólů se v tomto utkání asi nečekalo. Ani jeden z týmů nevypadal úplně ve formě, a přestože Pardubice měly o něco větší šance, chyběla jim lepší koncovka nebo štěstí.

Odpískání penalty za (ne)ruku a zbytečně dlouhé zkoumání

Hned po šesti minutách druhého poločasu ovšem odpískal hlavní rozhodčí Všetečka penaltu pro hosty. Daněk totiž zblízka trefil Jabloneckého Martince do ruky. Už z prvního opakovaného záběru ovšem bylo poměrně jasně vidět, že ruka byla u těla, nijak výrazně nezvětšovala objem těla, o což se ani Martinec nesnažil. Penalta by tak byla hodně přísná. Po dlouhém zkoumání byl nakonec pokutový kop opravdu odvolán. Přesto nechápu, co na dané (prakticky jasné) situaci mohli sudí u VAR i hlavní rozhodčí zkoumat. V tomto kole se videorozhodčí opravdu moc nepředvedli, na Slavii se muselo rovněž dlouho čekat, a to hned několikrát.

Náprstek rozhodl zápas. Vstřelil teprve svůj druhý ligový gól

Druhá část zápasu ovšem jednoznačně lépe vyšla Jabloneckým, kteří si v šatně zřejmě dali nějaký energetický nápoj. Polidarovu hlavičku sice nejdříve vytáhl brankář Kinský, ale v 64. minutě už byl při střele stejného hráče bezmocný. Posléze se navíc opět výborně ukázal dvacetiletý hráč Jablonce Matěj Náprstek.

V jeho premiérové sezóně za prvoligový Jablonec už stačil dát branku Karviné a tentokrát byl ještě produktivnější. V 78. minutě totiž nejdříve unikl po křídle a naservíroval míč Kratochvílovi, který ho poslal do pardubické sítě. O dalších devět minut později se navíc krátce před koncem základní hrací doby prosadil i on sám prudkou střelou na vzdálenější tyč. Zaznamenal přitom teprve druhý gól ve své ligové kariéře.

Chyběl Pardubicím Icha?

Pardubice tak po dvou povedených utkáních v Jablonci propadly, a zejména v druhém poločase zcela podlehly svému soupeři. Jejich skvělé individuality se tentokrát neukázaly, i když některé z nich chyběly. Třeba Marek Icha, který si odpykával karetní trest. Na to se ovšem nemohou hosté vymlouvat. Na hřišti měli i tak dostatek zajímavých hráčů, ale dneska prostě neměli svůj den.

Zatímco Jablonec je tak definitivně zachráněn, Pardubice si jistotu nejvyšší domácí soutěže ještě musí vybojovat. I když jsou k tomu poměrně blízko. Momentálně jsou totiž na třináctém místě a na čtrnáctou Karvinou mají náskok pěti bodů. V příštím kole je čeká domácí zápas právě s tímto soupeřem, takže mohou definitivně rozhodnout.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz