Hlavní obsah
Sport

Jablonec ve druhém poločase přehrál Plzeň. Viktoria nemá produktivní útok

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Plzeň v Jablonci poprvé ztratila body. S ohledem na průběh druhé půle je třeba si přiznat, že může být ráda za remízu. Domácí sice vstřelili šest minut před koncem gól po rohovém kopu, ale Martinec si míč zpracoval v rozporu s pravidly o hraní rukou.

Článek

Branka tak nemohla být uznána.

Vynikající Tvrdoň zachránil Plzeň

Marián Tvrdoň se postavil do branky po dlouhé době místo zdravotně indisponovaného Jedličky. Svým skvělým výkonem zavřel ústa všem pochybovačům a dal zapomenout na poslední zápas, který se mu nevydařil. Počínal si sebejistě, balóny z něj nevypadávaly a byl oporou svého týmu. V obou poločasech chytil tutovky Jablonce a jen díky němu skončil zápas remízou.

Útočné duo Vydra – Vašulín je po třech kolech bez gólu

Sázka na Vydru a Vašulína v útoku se Plzni prozatím nevyplácí. Ani jeden z nich dosud neskóroval. Vydra sice dopravil míč do sítě, ale předtím si trestuhodně nepohlídal offside a po zásahu VARu nebyla branka uznána. Vydrovi nelze upřít snaha a bojovnost, ale selhává ve finální fázi. I přesto jej trenér Koubek znovu podržel v pozápasovém rozhovoru s novináři. Vašulín v zápase nebyl vidět, povětšinou stál zády k brance a do gólové šance se vůbec nedostal. Je otázkou, zda dostane důvěru i v příštím zápase nebo jestli se v základu objeví někdo jiný. Například typově podobný Metsoko.

Debut Toma Slončíka

Ligovou premiéru v dresu Plzně si odbyl Tom Slončík. Byl aktivní, nabízel se a snažil se vytvářet šance spoluhráčům. Do jedné se dostal sám, když obdržel přihrávku a z levé strany postupoval na Hanuše. Zradila ho ovšem špatná koncovka. Namísto prudké pozemní střely k pravé tyči po zemi (která se nabízela), napálil míč do boční sítě z levé strany. S ohledem na dosavadní střeleckou nemohoucnost Viktorie by příště mohl nastoupit od začátku.

Ztráta s papírově slabším soupeřem může stát Plzeň vysněný titul

Jak už bylo řečeno před startem Chance ligy, aspirant na titul by se měl vyvarovat ztrát se slabšími soupeři. Plzeň se z tohoto zápasu musí poučit, a pravděpodobně učinit změny v útoku. Dosavadní obsazení totiž výsledky nepřináší. Viktoria dosud nevstřelila gól ze hry, pokud odmyslíme vlastní gól Peterky na Dukle. Absence Kabonga způsobuje velké komplikace a momentálně ho nikdo nedokáže nahradit. Hlavním varováním je skutečnost, že Jablonec byl ve druhé půli lepší, aktivnější a jen zpracování míče v rozporu s pravidly zachránilo Plzeň od prohry. Jak (a zda vůbec) zareaguje vedení a trenérský tým na současnou situaci, uvidíme v následujících zápasech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz