Hlavní obsah
Sport

Jediná cesta Slavie k titulu je vytřískat maximum ze Zafeirise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Páté jarní venkovní kolo, čtvrtá ztráta bodů a poprvé v sezóně propad za Spartu v tabulce. Slavia nezvládla nedělní kolo v Mladé Boleslavi (1:1) a výkonem naznačila, že jí aktuálně chybí jakýkoliv herní plán.

Článek

Hra svěřenců Jindřicha Trpišovského vypadá, jako by si všichni mysleli, že gól do sítě soupeře prostě jednou musí spadnout sám.

Takto nevypadá titulový tým

Slavia vyhrála čtyři z posledních šesti ligových sezón, v každé z nich byla suverénní, dominantní a jednoznačně triumfovala. Letos stejně jako loni z červenobílých titulová energie nejde. Nezvládají zvrátit nepříznivý stav či vstřelil ošklivý a šťastný gól, který venkovní vítězství často zařídí.

Kdybychom měli jmenovat tři hráče, kteří si drží celý ročník formu, dlouho bychom pátrali. Asi David Jurásek, jenže kdo dál? Pravděpodobně nikdo. A s tím se titul uhrát nedá. Stačí se podívat na Spartu, která od začátku jara točí stejných 13 hráčů v základní sestavě. U Slavie je fanoušek borec, když odhadne půlku hráčů základní sestavy pro další kolo.

Všudypřítomný Zafeiris

Slavia se nemůže opřít ani o mnoho individuální kvality, jedinou výjimkou je dvacetiletý Christos Zafeiris. Norský talent v Boleslavi poprvé od zimního přestupu skóroval a i ve zbytku utkání ho bylo plné hřiště. Běhal, dribloval, přihrával, střílel i bránil, jednoduše nic nechybělo.

Respektive chyběla gólová akce, která by otočila vývoj. To ale nebyla Zafeirisova chyba, šancí pro spoluhráče vytvořil dost, tu největší nevyužil Václav Jurečka. Poté, co ve středu naběhal 17 kilometrů, odehrál i tentokrát celé utkání. A krom závěrečných pěti minut vydržel i nedělní utkání ve velkém tempu a neustálém pohybu.

Zafeiris posledním esem v rukávu

Zafeiris se jeví jako jediné východisko z krize červenobílých. Je kontroverzní zmínit jednotlivce, jenže Slavii v žádném herním aspektu nelze chválit. Nedokáže pracovat se standardními situacemi, její kombinace jsou pomalé, do střel se nedostává, chybuje v obraně. Strop novodobé éry sešívaných je pryč a Jindřich Trpišovský potřebuje silnou individualitu. A že by Zafeiris mohl být tím pravým, si myslí i ve Spartě.

Komplimenty ze strany šéfa PR a marketingové komunikace Sparty mohou být součástí „mind games“ před derby pražských „S“, už jen pouhý fakt, že zástupce Sparty tweetuje o hráči Slavie je ale k zamyšlení. Zatímco Letenští válcují jednoho soupeře za druhým a jakožto tým vypadají skvěle, sezóna červenobílých je nyní pravděpodobně v rukou dvacetiletého Nora.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz