Hlavní obsah
Sport

Karviná doma opět neuspěla. Klokani odjeli se třemi body

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Fotbalisté Karviné prohráli pod vedením trenéra Martina Hyského i druhý domácí zápas v sezóně. Pražským Bohemians podlehli v 5. kole Chance Ligy 1:2 a v tabulce si značně pohoršili.

Článek

Skóre duelu určilo již první dějství. Po změně stran pak klokani těsný náskok uhájili.

Matoušek vstřelil nejrychlejší gól sezóny. Na domácí vyrovnání odpověděl Júsuf

Hostující kouč Jaroslav Veselý měl starosti při skládání defenzivy. Vypadli mu totiž stoper Vondra a levý bek Kovařík, kteří museli před týdnem v duelu se Spartou nuceně střídat. Na utkání necestoval ani brankář Reichl a do brány tak musel poprvé v sezóně uzdravený Soukup.

Bohemians však vlétli do zápasu skvěle. Už po 16 sekundách vyrazil za dlouhým nákopem Jan Matoušek. Ten svou rychlostí zřejmě vystrašil stopera Krčíka, který míč hlavou jen prodloužil za sebe do běhu hostujícího křídelníka. Ten si pak s následným samostatným únikem chladnokrevně poradil. Povedený hostující start mohl podtrhnout Drchal, jenž se dostal zprava do pokutového území. Místo nahrávky na Júsufa volil samostatné zakončení, které těsně minulo vzdálenější tyč.

Pak už si vzala slovo Karviná, které se podařilo poměrně rychle srovnat. První trefu v dresu svého nového klubu zaznamenala posila ze Slovácka Filip Vecheta, který na zadní tyči hlavou zužitkoval centr Memiće. Poté se hrál poměrně vyrovnaný fotbal. Z dalších momentů stojí za zmínku především hlavička hostujícího kapitána Hůlky po rohu Čermáka. Ta ale zamířila pouze do boční sítě.

Ve 38. minutě už přišel krásný individuální počin Júsufa Hilála. Bahrajnský útočník pražského celku převzal míč na půlce po autu od Dostála. Následně si to drze namířil mezi karvinské obránce, kterým utekl a chladnokrevně překonal brankáře Lapeše.

Závěr první půle pak přinesl ještě po jedné šanci na každé straně. Nejprve mohl srovnat po rohu Botos, ovšem jeho hlavičku zkrotil Soukup. Již v nastavení pak běžel sám na bránu Matoušek, který však tentokrát nedokázal skórovat. Lapeš svůj tým podržel zákrokem pravou nohou. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2 v neprospěch týmu ze Slezska.

Bohemka výsledek uhájila

V úvodu druhého poločasu hrozili Bohemians z brejků. Po ubráněné akci po centru Plánky se dostal k míči střídající Hrubý, který poslal do úniku opět Matouška. Tomu však v poslední chvíli ukopl balón na roh Moses. O chvíli později měl stejný hráč další velkou příležitost. Přihrávku do šestnáctky mu adresoval Ristovski, ovšem Matoušek nechal vyniknout jen gólmana Lapeše.

Jelikož hosté své vedení nenavýšili, museli se o svůj náskok bát až do konce. Po hodině hry vyboxoval Soukup míč po Mikušově centru jen před pokutové území a skákavá střela Mosese směřovala těsně vedle tyče. V 80. minutě sklepl Vecheta nabídku Fleišmana hrudí pro Botose a ten z dobré pozice mířil jen do boční sítě. K poslední karvinské příležitosti přispěl opět host ze Slavie Botos. Jeho centr z levé strany na zadní tyč oslovil Mikuše, jenž v pádu přestřelil. V nastavení ještě VAR kontroloval situaci v pokutovém území klokanů. Penalta za případnou ruku ale nařízena nebyla.

Karviná tak prohrála také druhé domácí utkání pod koučem Martinem Hyským. Bohemka si naopak po porážce na Dukle a remíze na Slovácku připsala první venkovní body i góly v novém ročníku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz