Hlavní obsah
Sport

Karviná remizovala s Klokany. Pro oba týmy nic neřešící výsledek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ve 29. kole Fortuna ligy přivítala Karviná na svém hřišti Bohemians. Pro obě družstva šlo o velmi důležitý zápas v boji o lepší umístění. Klokani mohli v případě výhry věřit v poskočení do prostřední skupiny. Karvinští se mohli zase odlepit ode dna.

Článek

První poločas snesl měřítko krajského přeboru. Nebýt aktivity sudí Adámkové na VARu a červené kartě po ruce pro hostujícího Ondřeje Petráka, byla by to ztráta pětačtyřiceti minut života. Druhý poločas už snesl měřítko a i přes dlouhou přesilovku Karviné, dopadlo utkání plichtou 1:1.

Karviná hrála přes padesát minut přesilovku

Velice těžké vůbec něco zmínit o prvním poločase. První šance přišla po půlhodině hry, kdy hostující Matyáš Kozák netrefil hlavou branku Dominika Holce. Šest minut před odchodem do šaten si stoper Ondřej Petrák nepohlídal náběh za obranu Martina Regáliho a lehce brnknul rukou o kulatý nesmysl, čímž míč vychýlil do strany. Hrálo se dál a obránce Martin Dostál z dohrávané akce si málem dal vlastní gól. VAR, který měla na starosti Jana Adámková, zkoumal situaci dlouhé tři minuty a poté poslal hlavní sudího Ondřeje Pechance k monitoru. Ten situaci vyhodnotil jako nedovolenou hru rukou a Petráka vyloučil. Velmi přísné vyloučení a zde jsme na pochybách, zda se jednalo o zjevnou chybu, na kterou by měl VAR poukazovat.

Karviná měla po této situaci velmi slibnou standardní situaci z nějakých osmnácti metrů. Domácí Patrik Čavoš s ní ale naložil prachbídně a trefil pouze zeď Bohemians. Další zvláštní situace přišla před nastavením. Jeden z obránců Karviné ve svém pokutovém území šel velmi neohrabaně po míči a složil jak svého spoluhráče, tak hráče klokanů Kozáka. Jednalo se o zjevný šlapák a mohla se pískat penalta pro Bohemians. Sudí Pechanec, ani VAR ovšem nezasahoval a hrálo se dál.

První poločas byl pro opravdové masochisty, kterých se na Městském stadionu ve Slezsku sešlo pro nepřízeň počasí pouhých 1754.

Druhý poločas už snesl nějaké měřítko

Oba trenéři udělali jednu změnu na druhý poločas. Do hry se dostal karvinský špílmachr Lukáš Budínský, který je odchovancem právě klokanů, jenž vystřídal Patrika Čavoše. Na straně Bohemians vystřídal trenér Jaroslav Veselý nevýrazného Roberta Hrubého a posílil defenzivní řady. Na hřiště se dostal Jan Vondra.

Právě střídající Budínský poslal proti oslabeným klokanům Karvinou do vedení. Budínský kousek za vápnem vystřelil a orazítkoval tyčku, od které se míč dostal zpátky na jeho pravačku a poslal míč do odkryté branky Lukáše Soukupa - 1:0.

Nutno říci, že v průběhu zápasu nebylo příliš patrné, že hosté hrají v oslabení. Obě mužstva byla po většinu utkání velmi nepřesná v rozehrávce a zejména pár přihrávek Slezanů do zázemí byla úsměvná. Bohemka se po obdrženém gólu nesesypala a po hodině hry dostala velkou šanci na vyrovnání. Po srážce s domácím Aboubacarem Traore upadl na zem Matěj Hybš a sudí Pechanec zapískal penaltu pro klokany. Tu si vzal na starosti nejlepší střelec Bohemians Erik Prekop a svou šestou brankou v ročníku vyrovnal - 1:1. Perličkou je, že hosté z Vršovic skórovali z penalty teprve poprvé v ročníku. Předešlé dvě penalty totiž neproměnili.

Od 70. minuty hrála už jen prakticky Karviná

Přesilovka Karviné začala být znát až v nějaké 70. minutě. Hosté fyzicky odcházeli a dávali karvinským hodně prostoru a to zejména na krajích hřiště. Několikrát zachránil Bohemians svým reflexem brankář Soukup. Sedm minut před koncem ho po rohovém kopu Budínského už překonal útočník Lucky Ezeh, ale jeho křestní jméno mu štěstí nepřineslo a hlavičkoval prudce jen do břevna. Ten samý hráč mohl na konci zápasu rozhodnout, ale v dobré pozici na přední tyči minul branku. Když se ve čtvrté minutě nastavení neprosadil ani střídající Amar Memič, oba mančafty se rozešli po taktickém a nepříliš hezkém utkání remízou 1:1.

Remízu si před zápasem nepřál ani jeden z týmů, ale to je fotbal. Karviná prohospodařila hodinovou přesilovku a Bohemians mají jistotu, že do Karviné se v blízké době opět vydají na výjezd. Oba čeká boj ve skupině o udržení. U Karviné se to dalo předpokládat, je nováčkem soutěže. Klokani jsou však po loňské sezóně určitě s touto pozicí zklamaní. I když v letošním ročníku měli velkou smůlu na častá a dlouhodobá zranění z některých z opor. Například Ondřej Petrák, Adam Jánoš či Jan Matoušek.

Statistiky utkání:

Branky: 54. Budínský – 59. Prekop z penalty.

Žluté Karty: 22. Svozil, 89. Bielan (trenér) - oba Karviná.

Červená karta: 39. Petrák (Bohemians).

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:15.

MFK Karviná: Holec – Traore (82. Ražnatović), Svozil (C), Bergqvist – Raspopović (60. Memić), Boháč, Moses (79. Ayaosi), Fleišman – Čavoš (46. Budínský) – Ezeh, Regáli (79. Mikuš).
Náhradníci: Ciupa – Kačor, D. Žák, Bederka, Akinyemi, Čurma.
Trenér: Bielan.

Bohemians Praha 1905: Soukup – Ad. Kadlec, Petrák, Hybš (90+3. Puškáč) – M. Dostál, Beran (90+3. Köstl), Hůlka (C), R. Hrubý (46. Vondra), Kovařík – Prekop (85. Shejbal), M. Kozák (68. Jan Matoušek).
Náhradníci: Reichl – Mužík, Hála, Huf, Křapka, Necid.
Trenér: Veselý.

Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Slavíček.

Diváci: 1754.

Muž utkání podle Žonglu: Lukáš Soukup (Bohemians).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz