Hlavní obsah
Sport

Karviná vypadla v MOL Cupu. Nespokojení ovšem byli i další prvoligoví trenéři

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Ve středu 25. září se odehrálo i několik zápasů českého poháru MOL Cupu. Nastoupili v něm i prvoligové celky, některé to přitom neměli vůbec jednoduché. Nakonec jsme se dočkali jen jednoho výrazného překvapení.

Článek

Karviná vypadla s třetiligovým klubem

Zatímco pro kluby z nižších lig může být utkání s prvoligovými celky především velkým zážitkem a zkušeností, favoritům se mohou proměnit v peklo. Právě oni totiž musí potvrdit svou roli a nedovolit žádné překvapení. Nastupují přitom na hřištích soupeřů v o něco horších podmínkách, než jsou sami z prvoligových trávníků zvyklí.

A právě jeden takový zápas se stal osudným i Karviné. Tým Martina Hyského je vesměs chválen za svůj vzestup, zajímavý útočný fotbal i celkové posílení a stabilizování kádru. Domácí pohár se mu ovšem vůbec nepovedl. Duel s třetiligovou Kroměříží nakonec skončil 1:0 pro domácí a tím i překvapivým vypadnutím Karviné. Trenér hostů byl hodně nespokojený s výkonem svého týmu a asi byl stejně jako mnozí fanoušci překvapen z konce. No co už, alespoň se může soustředit jen na ligu.

Hradec i České Budějovice s odřenýma ušima

Ne úplně přesvědčivě ovšem vyhrály i další prvoligové celky. Hradec Králové zvítězil jen o jednu branku na půdě pražského Motorletu, který rovněž hraje třetí ligu. Branka navíc padla až v nastaveném čase, když se hlavou trefil obránce Petrášek.

Příbram dokonce dohnala utkání s Českými Budějovicemi až do penalt, které bohužel prohrála. Nutno podotknout, že Jihočeši nezažívají úplně nejlepší časy. A tento výsledek to jen potvrzuje. Postup, ale s odřenýma ušima.

Prvoligovým vítězem s nejlepším výsledkem pražská Dukla

O něco lépe si vedli Bohemians, kteří porazili 1:3 Brozany. Ani v tomto případě ovšem nebyl asistent trenéra Stanislav Hejkal úplně spokojený. Někteří hráči si prý nominaci na víkendový zápas se Slavií zrovna nezasloužili.

Stejným stavem vyhrálo i Slovácko v Kuřimi a Liberec s Povltavskou FA. Teplice si v Milíně nenechaly vstřelit žádnou branku, dvě naopak přidaly do sítě soupeře. Pardubice na Aritmě vyhrály 0:3 a pražská Dukla v Ústí nad Orlicí dokonce 0:4. Stala se tak vítězem prvoligových klubů, co se týče nejlepšího výsledku. Jednu z branek vstřelil i Jakub Řezníček, do ligové stovky se ovšem nepočítá.

Už příští týden nastoupí v MOL Cupu i další ligové kluby. Jablonec v Domažlicích a Sigma Olomouc na hřišti Bzence. Letošní pohárový zástupci si ještě budou muset chvíli počkat, což jim asi vůbec nevadí. Nabitý program už totiž mají i tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz