Hlavní obsah
Sport

Karvinské dvě trefy v Teplicích stačily pouze na bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

ilustrační fotografie

Zápas dvou rozdílných poločasů se odehrál na teplických Stínadlech. Karviná vedení z prvního poločasu neudržela a ve výsledku mohla odjet úplně s prázdnou.

Článek

Teplice do zápasu vstoupily aktivně a hned od prvních minut bylo patrné, kdo je v tabulce ten výše postavený. V 11. minutě se po rohovém kopu v gólové šanci ocitl Abdallah Gning, jehož hlavičku pěkně vychytal brankář Dominik Holec. Pak přišla situace, která poznamenala celý první poločas.

Teplice dostaly dva tvrdé direkty během dvou minut

Ačkoliv Karviná za celý první poločas neohrozila teplickou branku, vedla po střele Dávid Krčíka ze 14. minuty 1:0. Střela neměla úplně gólové parametry. Krčík ji však schoval za teplického Jana Knapíka, přes kterého brankář Richard Ludha neviděl. Jak v rozhovoru po zápase prozradil, karvinský stoper má tyto situace rád a na podobné střely si i z pozice obránce věří. Ani ne dvě minuty na to přišla pro Teplice další pohroma. Ze hřiště musel odstoupit Gning, který se zranil při zmíněné neproměněné gólové situaci.

Od té chvíle jako by na teplické hráče padla deka. Zdaleka se nedostávaly ke hře, kterou v jarních zápasech definovala řada centrů hlavně od krajních obránců Alberta Labíka s Michalem Bílkem. Zakládání útoků bylo jako přes kopírák. Dlouhý nákop od stoperů na Daniela Filu s Mohamedem Yasserem, což ovšem žádné nebezpečí pro branku Karviné neznamenalo. Yasser se snažil být aktivní a často se dostával u levé postranní čáry k míči. Následně pak ovšem chyběl ve vápně, kde ho v dostatečném počtu nezastoupili ani jeho spoluhráči.

Teplice nastartovala penalta

Do druhého poločasu Teplice vstoupily lépe. Rozhodujícím momentem bylo odpískání penalty, kterou proměnil domácí Fila. Od té chvíle to vypadalo, jako kdyby Teplicím narostla křídla. Diváci je hnali za vítězstvím. Trenér Juraj Jarábek reagoval střídáním a změnou systému i rozestavení na čtyři obránce. Paradoxně dvě minuty na to se obranou Karviné prohnal Yasser a zvýšil svou druhou brankou v tomto týdnu na 2:1. Přestože souvislý tlak Karviné nepřicházel, byla po druhé obdržené brance nebezpečnější. Po centru z pravé strany nebude mít čisté svědomí Štěpán Chaloupek, který nezachytil hlavičkujícího Luckyho Ezeha. Když už jeho pokus Ludha zlikvidoval, před Knapíkem byl rychlejší dorážející Adeleke Akinyemi a Karviná deset minut před koncem srovnala.

Stále však převládal pocit, že se domácí Teplice s bodem nechtějí spokojit. Následovalo několik standardních situací. Ta vůbec nejnebezpečnější přišla v páté minutě nastavení, kdy míč za brankáře Holce dopravil Nemanje Mičevič. Jelikož však VAR při jeho zakončení odhalil ruku, Karviná si z Teplic odváží bod.

Špatná zpráva pro fanoušky Teplic je, že podle prvotních zpráv Gningovo zranění vypadá, že by mohlo být vážnějšího rázu. Útočník už přitom kvůli zranění absentoval většinu podzimu.

Daniel Dolejší

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz