Hlavní obsah
Sport

Klokani posilují před pohárovým comebackem. Přichází odchovanci rivalů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Vršovické Bohemians Praha 1905 posílil jako první Matěj Hybš působící naposledy v Plzni. Ze Zlína přichází také záložník Robert Hrubý.

Článek

V takřka v totožný čas tak přichází hráč oblékající od patnácti let dres Sparty a fotbalista, který prošel vlastně všemi mládežnickými kategoriemi Slavie, v jejímž dresu však ochutnal ligovou atmosféru jen velmi málo. Oba mají před sebou zajímavou fotbalovou výzvu.

Chvost tabulky jeho údělem

Někdejší slávista Robert Hrubý má chvost tabulky v podstatě jako svůj hráčský úděl. Zažil hubené roky v mateřské Slavii, boje o záchranu či druholigovou sezonu v Baníku Ostrava. Pohárovou atmosféru okusil jen během svého hostování v Jablonci. Poslední ligová štace se odehrála ve Zlíně, kde také bojoval o záchranu v podstatě do poslední minuty. Svou pozici zde vlastně jen potvrdil. Prožije povedený návrat do pražských Vršovic, kde se začínal učit fotbalovému řemeslu?

Když se podíváme na jeho fotbalový životopis, můžeme mluvit o zkušeném ligovém mazákovi. Čeká na něj ale skutečně něco nového, „Klokani“ se totiž vrací do pohárové Evropy po dlouhých letech. Hrubý je těsně před třicítkou a jeho fotbalová kariéra by měla teoreticky stoupat k vrcholu. Pozice Bohemians Praha 1905 se přímo nabízí. Musí se však poučit z minulých chyb, kdy dokázal svou pozici i pozici celého týmu správně uchopit. Nyní má za úkol ukázat svou fotbalovou vyzrálost.

Jeden z pamětníků zajímavé pohárové konfrontace

Vůbec první ohlášenou posilou před novou sezonou byl naopak odchovanec Sparty Matěj Hybš, jež s Letenskými slavil v roce 2014 mistrovský titul. Se svým mateřským klubem se dostal až do vyřazovacích bojů Evropské ligy a mohli jsme ho vidět v základní sestavě domácího zápasu s londýnskou Chelsea, přičemž jeho nový zaměstnavatel má patrně před návratem do evropských pohárů skromnější cíle.

Během posledních tří let byl Hybš hráčem Viktorie Plzeň, ale nejpovedenější součástí tohoto angažmá bylo patrně hostování v Teplicích. Dlouho dopředu bylo všem jasné, že smlouva nebude prodloužena a angažmá v Ďolíčku představuje možnost povedeného restartu. Musíme si však položit otázku, zda nebudou mít tamní fanoušci až příliš velká očekávání, která se vlastně nemusí naplnit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz