Hlavní obsah
Sport

Koeficient roste. Vrátí se přímý postup do Ligy mistrů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Fotbalový osud dokáže být často neskutečně vrtkavý. Čtvrt hodiny před koncem zápasu Slavie v moldavském Tiraspolu směřoval český pohárový zástupce k překvapivé porážce.

Článek

Ta by znamenala nepříjemnou kaňku na pohárovém čtvrtku. Norský záložník Christos Zafeiris a nigerijský útočník Muhamed Tijani však udělali svými góly krásnou tečku za vystoupením tuzemských týmů v pohárové Evropě. Český fotbalový fanoušek musí být najednou plný optimismu.

Tři české týmy v jarních bojích?

Domácí vítězství Sparty nad Betisem Sevilla přineslo Letenským naději na postup ze základní skupiny Evropské ligy. Jarní pokračování pohárové jízdy hned v podání všech tří českých pohárových zástupců by představovalo jeden ze symbolů úspěšné pohárové sezony, jejímž důsledkem může být velmi sladká odměna v podobě přímého postupu českého mistra z příští sezony do hlavní soutěže Ligy mistrů.

Česká republika vede v tomto ohledu souboj se Skotskem. Tento fakt se připomene také v závěrečném kole zápasů základních skupin Evropské ligy. Sparta svede totiž na dálku souboj o postup se slavným skotským klubem Glasgow Rangers a bude doufat v jeho zaváhání na půdě Betisu Sevilla. Rangers sice mají vše ve vlastních rukou, ale jinak najdeme více trumfů pro zbytek této sezóny v těch českých.

Jediný skotský tým v jarních bojích

Když se podíváme na další skotské zástupce v pohárových soutěžích, musí se u českých fanoušků dostavit další dávka optimismu. Druhý slavný skotský tým Celtic Glasgow už jistě skončí na posledním místě v základní skupině Ligy mistrů, což znamená pro tuto sezonu pohárový konec. V podobné pozici se nachází také Aberdeen FC v rámci základní skupiny Evropské konferenční ligy. Domácí zápas s Eintrachtem Frankfurt pro něj také bude znamenat tečku za pohárovým působením v tomto ročníku.

Vzhledem k tomu, že mohou mít Skotové na jarní evropské pohárové scéně pouze jednoho zástupce, budou mít velmi omezené pole působnosti pro vylepšení pohárového koeficientu. Čeští pohároví zástupci ještě před koncem bojů v základních skupinách dostávají na zlatém podnose možnost přeskočit Skotsko v žebříčku koeficientů. To by dalo další rozměr i příštímu českému ligovému ročníku. Například boj o ligový primát by se stal o to napínavějším a atraktivnějším.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz