Hlavní obsah
Sport

Baník tvář stále neukázal. Fotbal po něm ale nechtějte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Obrovský kámen spadl ze srdce všech baníkovských fanoušků v nastaveném čase domácího utkání s Hradcem Králové. Ostravský tým totiž nakonec vybojoval první vítězství v této sezoně.

Článek

Zlepšila se tak nálada všech fanoušků před výjezdem do vršovického Edenu na zápas se Slavií. Může se paradoxně jednat o zápas, který může Baníku více svědčit vzhledem k obecně očekávanému průběhu.

Hlavně po nás prosím nechtějte fotbal

V minulém zápase v Plzni podal Baník patrně zatím nejlepší výkon v dosavadním průběhu sezony, ale na moravsko-slezské pomezí se vracel bez bodu. Přicházel tak průběh sezony, na který jsou v Ostravě v posledních letech zvyklí. Výkon v západočeské metropoli však přinesl fanouškům byť jen malou naději na lepší zítřky. Nyní však byl v pozici týmu s povinností tvořit a zde se rodil kámen úrazu. Vůdčí iniciativu na trávníku prostě tým trenéra Hapala převzít nedokáže.

Nastavený čas domácího zápasu s Hradcem Králové přinesl fanouškům vysvobození a tým trenéra Hapala získal poprvé v této sezoně tři body. Jedná se o správný odrazový most před dalším průběhem tohoto ligového ročníku? Kdyby skončil zápas bezbrankovou remízou, bylo by až nezdravě mnoho důvodů k zamyšlení.

Na Slavii v ideální čas?

Součástí domácího zápasu s Východočechy byla také ze strany fanoušků upoutávka na „výjezd podzimu“. Po závěrečném hvizdu už byla patrně většina fanoušků duchem ve vršovickém Edenu, kde může Baník v zápase se Slavií jen překvapit. Poslední domácí vítězný zápas mohl přinést fanouškům jistou dávku optimismu, ale je třeba pamatovat na to, že herní tvář ostravského týmu je stále zahalena tajemstvím.

Na Slavii nebude Baník v pozici týmu, jehož úkolem bude tvořit hru. Tento fakt týmu Pavla Hapala v momentální situaci podle všeho vyhovuje, ale v následujícím domácím utkání s Českými Budějovicemi se situace zase zcela otočí. Kromě případného bodového zisku jede Baník do Vršovic také pro elegantnější fotbalový krok, který mu může pomoci i v následujících ligových zápasech. Skutečně se může jednat o „výjezd podzimu“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz