Hlavní obsah
Sport

Konec dobrý, všechno dobré! Slavia se těší na pohárové jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

Pražská Slavia má za sebou nejtěžší cestování v rámci základní skupiny Evropské ligy. Na půdu moldavského Sheriffu Tiraspol se vydala poté, co mu na začátku října na domácí půdě nasázela šest gólů.

Článek

Po dalším povedeném domácím vystoupení s AS Řím cestovali „sešívaní“ do města na řece Dněstr potvrdit účast v jarních bojích Evropské ligy. Na dálku také vedou boj s italským celkem o první místo ve skupině. Konalo se ale až nečekaně velké fotbalové drama.

Šéf lavičky zůstal v Praze

Hráče neřídil v zápase z pozice hlavního trenéra Jindřich Trpišovský, jelikož zůstal kvůli zlomenému nosu v Praze. Pohárovou premiéru tak absolvoval jeho asistent Jaroslav Köstl. Pouze z pohodlí domova sledovali zápas také například Tomáš Holeš, Petr Ševčík či Matěj Jurásek, nacházející se v rekonvalescenci. Z tohoto výčtu je patrná jedna věc. Všem slávistům je jasné, že do Vánoc si už nemohou dovolit žádnou další ztrátu na ligovém poli. Momentální evropská pohárová pozice je pro všechny fanoušky mnohem líbivější.

V sestavě Slavie jsme v porovnání s ligovým zápasem s Českými Budějovicemi viděli hned šest změn, což naznačovalo, že ze zápasu s posledním týmem tabulky nevycházela přílišná spokojenost. Hned při nástupu obou mužstev na trávník byl patrný první markantní rozdíl v obou zápasech těchto dvou soupeřů, jelikož aktéři byli vítáni v komorním prostředí. Na začátku zápasu diváky nejprve zvedla ze sedaček Masopustova tyč, ale největší radost přišla pro slávisty po devatenácti minutách, kdy poslal „sešívané“ do vedení Václav Jurečka. Nikdo však neočekával podobnou přestřelku, jaká se konala v Praze. Slavia postupně dostávala zápas pod kontrolu, ale v nastaveném čase přišla jediná šance Tiraspolu znamenající vyrovnání. Pamětníci si možná vzpomněli na pražský zápas z roku 2009.

Boj do poslední vteřiny

Vyrovnávací branka domácího týmu poslala Slavii jasný vzkaz, že nemůže utkání pouze „dohrát“ a vyrovnávající branka vlila domácímu týmu čerstvou krev do žil. Na začátku druhého poločasu působila Slavia chvíli zakřiknutě a když se zdálo, že se vrací do správných kolejí, přišel druhý gól domácího týmu. I po něm pokračovala slávistická převaha, ale logicky se také dostavovala jistá nervozita, z čehož plynula například výměna útočné dvojice. Všechny útočníky však zastínil vyrovnávacím gólem Christos Zafeiris z povedeného trestného kopu. Poslední slovo nakonec řekl Muhamed Tijani. Proměnil v nastaveném čase penaltu, čímž dal razítko na slávistický postup do jarních bojů.

Jedno české přísloví zní: konec dobrý, všechno dobré a po zápase v Tiraspolu si ho patrně mnoho slávistů připomnělo. Nicméně průběh zápasu v jistých okamžicích připomínal, že tento fotbalový rok dojíždí Slavia jen jistou setrvačností a její trenérský štáb má stále důvody k zamyšlení. Myšlenky hráčů se musí rychle ocitnout ve víkendovém ligovém dění, během něhož čeká slávisty výlet do Zlína a všichni očekávají návrat se třemi body. Jistě by všechny slávisty mrzelo negování jednoho úspěšného zájezdu.

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz