Hlavní obsah
Sport

Kouč Radoslav Látal je zlým mužem Jablonce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Kouč Radoslav Látal poslední dobou nepůsobí příliš svěže a to jak na lavičce, tak v médiích. Severočeský Jablonec bude už třetím rokem hrát pouze skupinu o udržení.

Článek

Majitel Jablonce Miroslav Pelta je proto velmi nespokojený. Do příští sezóny se tak dají očekávat velké změny. Změna trenéra zřejmě nastane. Lepší výkon na hřišti musí předvést i samotní hráči, ale pokud je kouč veřejně sestřelí v médiích, je těžké v takových podmínkách pracovat.

Kouč Látal nezvládá emoce a střílí do vlastních hráčů

Po prohraném utkání Jablonce na hřišti Olomouce (0:1) přišla ze strany kouče Látala obrovská kritika směrem do vlastních řad. Byla zasloužená, protože Severočeši hráli skoro sedmdesát minut proti deseti olomouckým, a i přesto zápas prohráli a působili až katastrofálním dojmem. Nejlepším hráčem byl 42letý Tomáš Hübschman, kterého jako jediného trenér Látal pochválil.

Největší kritiku odnesl obránce či záložník Matěj Polidar, který v Jablonci hostuje z pražské Sparty. Látal na jeho adresu přímo řekl: ,,Polidar přijde ze Sparty a není schopný nic vytvořit. To je smutné.“ Tyhle řeči si musí trenér nechat do kabiny a neříkat je veřejně do médií. To ať se na mě pan trenér nezlobí. Na takové úrovni je to hrubě neprofesionální, zbrklé a nedůstojné.

V posledním domácím ligovém a záchranářském duelu Jablonce proti Zlínu (0:0) si Severočeši opět vyzkoušeli hru proti deseti. Vyloučen byl po dvou žlutých kartách zlínský obránce Selmir Pidro a to už ve 37. minutě. Jablonec opět zklamal a předvedl další prachbídný a bezkrevný výkon bez emocí. Trenér Látal na pozápasové tiskovce řekl, že to bylo utrápené a chybí šmrnc. Bodejť by ne, když hráči nejdou za trenérem ale proti němu. Současná dvanáctá pozice je ještě malým zázrakem, poněvadž fotbalisté Jablonce předvádí naprosto nejhorší fotbal v celé Fortuna lize. Ve skupině o záchranu je čeká ještě pořádná šichta.

Nadstavba a zřejmě konec

Jablonec čeká ve zbylém ročníku nejvyšší soutěže posledních šest zápasů. V závěrečném kole se na Střelnici střetne s Mladou Boleslaví a poté následuje pět soubojů v konečné nadstavbě. Nad Radoslavem Látalem se tak nyní stahují pořádná mračna. On sám poslední týdny působí jako jeden velký mrak a je to znát z rozpoložení celého mužstva. Majitel Miroslav Pelta je hodně nespokojený s předvedenou hrou, a hlavně s umístěním v tabulce. Není totiž zvyklý na to, aby jeho klub už třetím rokem za sebou hrál pouze o záchranu. Přitom samotné mužstvo není rozhodně na spodek tabulky. Hráči jako Jakub Martinec, Jan Chramosta, Vakhtang Chanturishvili, Miloš Kratochvíl či veterán Tomáš Hübschman nejsou borci, kteří by se měli utápět v těchto vodách.

Po odchodu trenérského veterána Petra Rady se ještě nenašel kouč, který by dokázal Severočechy zvednout. V minulém ročníku se o to pokoušel David Horejš, teď zase Radoslav Látal.

Herní styl na náhodu

Kouč Látal při předchozích angažmá uznával spíše ofenzivnější styl hry a byl s ním velmi úspěšný. V Polsku s týmem Piast Gliwice v roce 2016 dosáhl na klubové historické druhé místo a následně v květnu 2016 byl zvolen trenérem polské ligy. Krátce na to ale na vlastní žádost skončil. I když v září se do Gliwice opět vrátil.

V Jablonci je od začátku sezóny a působí už takovým unaveným dojmem bez dané strategie. Na lavičce působí jako leklá ryba a pokyny občas udává jeho asistent. Herní styl je velmi neprůkazný a v posledních zápasech je to hra na náhodu. Pokud se cesty Jablonce a kouče Látala po utrápeném ročníku rozejdou, bude to výhra a vysvobození pro obě strany.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz