Hlavní obsah
Sport

Kozel rozebral Plzeň do šroubku. Vedení klubu má smůlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Liberecký Kouč Luboš Kozel si může zhluboka oddechnout. V sobotním zápase 12. kola Fortuna ligy dokázal jeho Slovan Liberec jednoznačně pod Ještědem porazit favorizovanou Viktorii Plzeň 3:0.

Článek

Hrozilo totiž, že pokud Kozel se svým týmem utkání nezvládne, vedení a majitel Slovanu ho odvolají. Liberečtí odehráli nejlepší zápas v sezóně a po zásluze berou tři body. Hodně jim napomohl také nepovedený výkon brankáře plzeňských Mariána Tvrdoně.

Kouč Kozel a jeho zabezpečená obrana nesla ovoce

Před utkáním se čekalo, s jakou taktikou přijde kouč Luboš Kozel. Trenér vsadil na zabezpečenou obranu a rychlé protiútoky a jeho taktika vyšla celému týmu naprosto do puntíku. V obraně hráli Severočeši na jistotu a bez chaosu. O první gól se postaral v 17. minutě domácí rychlík Lubomír Tupta a skákavou střelou za hranicí vápna překvapil hostujícího gólmana Tvrdoně. Takovou střelu ale by měl prvoligový brankář chytat.

Celkový obraz hry byl vyrovnaný a v některých statistikách byl Slovan dokonce lepší než jasně favorizovaná Plzeň. Plzeň se nemohla po inkasované brance absolutně dostat do hry a působila dost malátně. První poločas skončil výhrou Liberce 1:0 a čekalo se, s čím přijdou hosté do poločasu druhého…

Vyšperkovaná i druhá polovina

Liberec druhý poločas odehrál ještě lépe než první dějství a přidal ještě dvě branky. Zodpovědná hra a disciplinovanost po celou dobu zápasu. Za celé utkání liberečtí faulovali pouze v sedmi případech a nedovolovali tak Plzni laciné standardní situace, po kterých Liberec v letošní sezóně mnohokrát inkasoval. V 67. minutě Plzeň zahrávala rohový kop a ten zahrála tak mizerně, že Tupta utekl po levé straně bránícímu hráči a perfektně odcentroval na Kulenoviče a ten zblízka propálil brankáře Tvrdoně – 2:0.

Aby toho nebylo pro hosty málo, tak čtyři minuty před koncem po střele Višinského dokázal míč dorazit potřetí za záda nejistého Tvrdoně Lukáš Červ. V nastavení se radoval z gólu ještě Michael Rabušic, ale pro těsný ofsajd branka neplatila. Utkání Liberec vyhrál naprosto po právu a zvítězil jednoznačně 3:0.

Domácí Bačkovský bez práce, zranění jedničky Plzně

Do branky Slovanu se opět postavila dvojka Hugo Jan Bačkovský a až na jednu výjimku nemusel řešit nic ošemetného a byl takřka bez práce. Nejvíce ho vystrašil spoluhráč Matěj Chaluš, který v 66. minutě tečoval míč do tyčky, po kterém následoval špatný roh hostů a úprk domácích do brejku a gól hroťáka Kulenoviče na 2:0.

Jeho protějšek na straně Plzně Marián Tvrdoň mohl vyřešit situace daleko lépe a působil hodně nerozchytaně. Minimálně dvě gólové střely mohl zlikvidovat.

Také se ukázalo, že zranění gólmanské jedničky Jindřicha Staňka je pro Viktorii velikou ztrátou. A trenér Koubek odmítal spekulace o jeho délce zranění: „Nejsem u vyšetření a úplně přesných informací. Ale prognózy, které proběhly médii, že by měl být celý podzim mimo, jsou trošku přehnané. Věřím, že to bude nadějnější. Nedokážu přesně odhadnout, kdy se Jindra vrátí, ale myslím, že to nebude až tak dlouho. Musíme to nechat na lékařích,“ řekl Koubek.

Trenér Viktorie Plzeň na tiskovce na jeho adresu mimo jiné řekl: „Bylo na něm vidět, že delší čas nechytá, že v Plzni chytá málo. Deficit herní praxe se na něm podepsal. Věřme tomu, že se rozchytá,“ prohlásil lodivod plzeňských Miroslav Koubek.

Kouč Kozel nemusí na úřad práce

Lodivod Luboš Kozel si po zápase odfoukl a je rád, že jeho tým dokázal porazit silnou Plzeň a smetl tak svůj vyhazov ze stolu. Poslední výhra Liberce nad Plzní se datuje až do února 2021, kdy na Štruncových Sadech Slovan Liberec zvítězil 2:0. Pro zbytek podzimní části Fortuna ligy by tak kouč Kozel měl mít klid na práci a s Libercem získat co nejvíce bodů. Příští kolo zajíždí Liberec na Slovácko a chtělo by to potvrdit dalším dobrým výkonem a ziskem cenných bodů z horké půdy Uherského Hradiště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz