Hlavní obsah
Sport

Králik s „Kobrou“ zařídili výhru Budějovic, Sigma odvolala trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

archivní fotografie

Dynamo hostilo doma Olomouc. Sigmě se vůbec nepodařil vstup do jarní části a trend se jim nepodařil změnit ani na jihu Čech. I díky vynikajícímu výkonu Martina Sladkého vyhrály České Budějovice 2:1 a odlepily se od posledního místa.

Článek

Poháry? Tak leda zmrzlinové

Olomouc po podzimní části byla na pátém místě, ale kvůli herní krizi se propadla až na osmou pozici. Sigma se zatím na jaře hledá, získala jediný bod ze čtyř zápasů. Podařilo se jí protrhnout alespoň jednu černou šňůru – Dynamu konečně vstřelila gól. Olomouc ale dokázala být nebezpečná jen po standardních situacích, mezihra mrzla. Už před utkáním neměl trenér Václav Jílek pozici jistou, což se potvrdilo hned v pondělí. V Sigmě skončil, tým dočasně povede jeho asistent Jiří Saňák. Je otázkou, jestli neměli hrát Martin Pospíšil nebo Filip Zorvan od začátku, dokázali totiž ve druhé půli Olomouci vytvářet tlak.

Z nuly hrdinou

Martin Sladký, který v Jablonci patřil k nejhorším hráčům na hřišti, tentokrát exceloval. Výborně si plnil defenzivní povinnosti, dobře četl hru, táhl přes svou lajnu několik akcí. Dovedl Budějovice k vítězství, ve druhé půli po jeho centru vznikl zmatek ve vápně hostů a Martin Králik doklepával míč do brány. Na druhé brance si připsal oficiální asistenci. Z totožné pozice našel hlavu Zdeňka Ondráška, který uklidil míč do brány Olomouce.

Příště proti Boleslavi

Další zápas bude pro Jihočechy nesmírně těžký. Nejenže se pro ně jedná o venkovní zápas, ale budou postrádat i klíčového Patrika Hellebranda. Proti Sigmě dostal čtvrtou žlutou kartu, což znamená automatickou stopku pro další zápas. Dále nemůžou počítat s Martinem Králikem, který dostal červenou kartu. Kvůli hostování nebude moci hrát Florent Poulolo. Pozitivní zpráva pro Budějovice je, že se vrátil Ondřej Čoudek.

Martin Pech

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Zdeněk Ondrášek
Martin Králik (fotbalista)

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz