Hlavní obsah
Sport

Ladislav Krejčí odchází s velkou pompou do Girony. Klub se s ním loučí hodně emotivně

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Kapitán a vůdce pražské Sparty je pryč. Jeden tým ho se slzami v očích pouští, druhý ho s velkou pompou vítá. Sebevědomý fotbalista Ladislav Krejčí míří do Girony s nálepkou nejdražší posily klubu s hodnotou 12 milionů eur (asi 300 milionů korun).

Článek

Kratičké video natočené 2. října 2016 po jeho debutovém zápase v dresu Brna se postupem času stalo téměř stejně legendárním jako rozhovor s Honzou Kollerem. Nadšený mladík v něm popisuje své silné pocity po prvním utkání kariéry, které shodou náhod odehrál proti Spartě. Kdyby tak tehdy věděl, že se zlatým písmem zapíše právě do dějin tohoto slavného pražského klubu.

Když v červnu 2019 podepisoval tehdejší hráč Zbrojovky Brno smlouvu s pražskou Spartou, asi jen málokdo čekal, jaký boom v klubu za několik let způsobí. V lednu 2021 byl zařazen mezi 50 nejtalentovanějších fotbalistů podle UEFA. Jeho nejslavnější éra ovšem začíná před sezonou 2022/2023, kdy nahrazuje Bořka Dočkala v roli kapitána.

Dva tituly, domácí pohár a individuální ocenění

Prvních devět ligových kol přitom vynechává kvůli problémům se zády a nastupuje až na počátku října. Od té doby se ovšem stává stabilním základem sparťanské sestavy, lídrem a mužem, který vzbuzuje ve fanoušcích obrovské emoce. Ať už ty pozitivní nebo negativní. Po devíti letech přivádí klub k ligovému titulu a připisuje si i několik individuálních ocenění. V anketě LFA je vyhlášen nejlepším záložníkem sezony, posléze i nejlepším hráčem sezony.

Neméně úspěšný je pro něj a celou Spartu i následující ročník 2023/2024. Sparta se probojovává až do osmifinále Evropské ligy, kde bohužel vypadává s velice silným Liverpoolem. I přes těžké chvíle vyhrává opět nejen celou ligovou soutěž, ale následně i domácí pohár. Není se tak čemu divit, že po tomto hráči sahá jeden z nejlepších týmu La Ligy v poslední sezoně Girona.

A Sparta se s ním loučí ve velkém stylu. Na svých sociálních sítích odprezentuje sérii příspěvků, které musí být pro všechny sparťany velice emotivní. Vedle loučení samotného hráče se s přáním všeho nejlepšího přidávají i další hráči, včetně těch nejzásadnějších z minulosti. Ať už je to Bořek Dočkal, Dávid Hancko nebo Adam Hložek. Loučení je jedno z největších, jaké jsme vůbec mohli na naší ligové scéně vidět.

Následuje další velké množství příspěvků v němž klub pomocí fotek oslavuje hráčovi nejdůležitější okamžiky. Fanoušci spolu s ním opět zavzpomínají na důležité branky v derby, proti Plzni, na zisk ligového titulu a mnoho dalších. A když už to vypadá, že je všemu konec, sdílí Sparta další video. V něm její dnes už bývalý kapitán sleduje v šatně video právě s nejzásadnějšími momenty či přání hráčů. Při jeho konci určitě ukápne slza i nejednomu jinak ostrému hooliganovi Sparty.

Přesto určitě všichni fanoušci letenského týmu doufají, že se třeba jednou na sklonku své kariéry Ladislav Krejčí ještě vrátí do milovaného klubu. Zahraje si v rudém dresu a právě tady pověsí kopačky na hřebík. Do té doby nezbývá než mu fandit na jeho další cestě a přát mu mnoho gólů i vyhraných soubojů v jedné z nejlepších lig na světě. Potká se v ní s Jude Bellinghamem, Kylianem Mbappé či Robertem Lewandowskim.

Na éru ve Spartě určitě nikdy nezapomene. Ale teď už musíme jen dodat – Buena suerte en España.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz