Hlavní obsah
Sport

Ladislav Krejčí stále v roli náhradníka. Dokáže se kousnout?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Matěj Krejza/Žongl

Gironu si z minulé sezony pamatujeme jako nejpříjemnější překvapení španělské nejvyšší soutěže. Klub z katalánského města, které svou velikostí připomíná třeba Liberec v posledních letech především pendloval mezi první a druhou španělskou ligou.

Článek

Na jaře 2023 ještě půlil španělskou ligovou tabulku a proto všechny překvapilo, kdo se umístil na třetím místě ligové tabulky hned za giganty Realem Madrid a Barcelonou. Tým hrající Ligu mistrů se stal logicky atraktivní adresou a své umění tam má předvádět nedávný sparťanský kapitán Ladislav Krejčí. Ten k tomu však dosud příliš mnoho prostoru nedostal.

Pouhých deset minut

Reprezentační obránce zasáhl v dosud probíhající sezóně španělské nejvyšší soutěže pouze na deset minut v úvodním zápase na hřišti Betisu Sevilla. Atletico Madrid, Osasunu Pamplona, FC Sevilla a naposledy katalánského giganta FC Barcelona sledoval pouze z lavičky. Debakl 1:4 mu logicky příliš nezpříjemnil návrat do Španělska z reprezentační pauzy. V ní si ostatně také mnoho chvály nevyslechl. Zažívá nedávný kapitán českého mistra Sparty Praha jeden ze zlomových okamžiků své kariéry?

Ladislav Krejčí přišel do Girony v létě, přičemž podepsal smlouvu na pět let a stal se nejdražší posilou klubové historie. Do sparťanské pokladny mělo putovat asi 300 milionů korun. Fanoušci očekávali posilu před debutem v Lize mistrů a ti čeští v něm viděli hráče s potenciálem stát se jedním z lídrů v klubu z elitní soutěže. Jenže začátek mu zkomplikovaly zdravotní problémy, které překazily jeho letní přípravu a od trenéra Míchela dosud výraznou šanci nedostal.

Jak se počastuje s nezvyklou rolí?

Český reprezentační obránce se nyní nachází v situaci, na kterou není dlouhá léta zvyklý a výrazně se odrazila například i na jeho výkonech v reprezentačním týmu v rámci Ligy národů. Jeho současný zaměstnavatel vstoupí již brzy do hlavní fáze Ligy mistrů, což bude znamenat větší počet zápasů a logicky také větší prostor předvést jeho umění. Trenér Míchel, který si Ladislava Krejčího do týmu vybral, by mu logicky měl dát k takové věci příležitost. Jak dlouho na ni ještě bude čekat?

Ladislav Krejčí se bude brzy nacházet ve věku, kdy se z hlediska celé jeho hráčské kariéry bude „lámat chleba“. Jeho poslední výkony v reprezentačním dresu ovšem ukázaly, že situace má do ideálu hodně daleko. Trenérovi musí i v rámci tréninku ukázat, že se o svoje místo na slunci hodlá porvat. Již během svého působení ve Spartě získal renomé dříče a bojovníka. V Gironě je nyní na všechno sám a dostává ideální příležitost tuto pověst potvrdit. Pokud se mu to povede, může být ještě silnější.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz