Hlavní obsah
Sport

Liberec pod novým majitelem poprvé prohrál. Zápas se rozhodl v nastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Slovan Liberec chtěl ve svém druhém utkání pod novým majitelem Ondřejem Kaniou ukázat svou sílu, a především se probojovat na šestou příčku před trápící se Slovácko. V napínavém utkání v Budějovicích se jim to ovšem nepovedlo.

Článek

Do utkání nastoupila stejná základní jedenáctka jako v minulém kole proti Slovácku. Už při první vážnější akci se navíc Liberec dostal do vedení, když střelou k tyči otevřel skóre Žambůrek. Vše tak vypadalo poměrně vyjasněně, ale zápas byl nakonec velkou bitvou o vítězství z obou stran.

Hellebrand zajímavým hráčem s potenciálem do budoucna

V tomto zápase se navíc ukázalo, že nejen týmy z vrcholu tabulky mohou sehrát pěkný útočný fotbal. Akce se střídaly na obou stranách, ale na konci poločasu se nakonec z vyrovnání radovali domácí po gólu Hellebranda.

Českobudějovický záložník je jedním z nejzajímavějších hráčů jihočeského klubu, díky němuž může jeho tým ještě bojovat o udržení se v nejvyšší soutěži. Ostatně dlouhou dobu patřil Slavii, která ho koupila ze Slovácka. V ní se ovšem neprosadil a po řadě hostování nakonec jako volný hráč přešel právě do Budějovic. Stále je mu ovšem pouze 24 let a na konci této sezóny mu navíc končí smlouva. Uvidíme, jestli po něm nesáhne některý z výše postavených klubů.

VAR tentokrát zafungoval dobře

V druhém poločase došlo i k jednomu ostřejšímu zákroku právě na Hellebranda. Před budějovickou brankou ho na první pohled poměrně ostře sestřelil Kulenovič a hlavní rozhodčí Zaoral mu nekompromisně ukázal červenou kartu. Chorvat se hodně divil a zřejmě i pánové na VAR. Po zhlédnutí videa nakonec bylo vše přehodnoceno a opraveno na žlutou kartu.

Rozhodně se totiž nejednalo o nějak nebezpečný a příliš surový faul. Kulenovič sice k soupeři zajel skluzem, ale nijak ho nesestřelil podrážkami, které naopak stáčel dolů. Hellebrand přes jeho nohy zakopl, takže faul ano, žlutá v pohodě, ale správně intervenováno a změněno. A takhle by to mělo fungovat. Hlavní rozhodčí se samozřejmě mohou na hřišti zmýlit, jsou to jen lidi. A v tu chvíli je tu VAR, které podobné zásadní omyly přezkoumá. Bohužel ne vždy slouží tak, jak by měl.

Zápas rozhodl nastavený čas

Posléze v 67. minutě skvěle pronikl k liberecké brance Alli a po jeho nahrávce skóroval Ondrášek. Dlouho to vypadlo, že tento stav bude konečný. Fotbaloví bohové ovšem byli jiného názoru. Nejdřív si totiž ve třetí minutě nastavení srazil Tuptovu střelu do vlastní sítě Poulolo a bylo vyrovnáno. Liberečtí ovšem nedokázali ani chvíli před koncem udržet remízu a po nahrávce Alliho skóroval Suchan. Budějovice tak dokázaly po pěti kolech zvítězit a alespoň na chvíli se vyhouply ze dna tabulky.

Pro liberecké fanoušky to určitě muselo být zklamání. Čekal se velký postup na šesté místo a možná i delší vítězná šňůra pod novým vedením. Nakonec se ovšem ukázalo, že výraznější vzestup zřejmě přijde až po konci sezóny. Posléze totiž má podle neověřených zpráv odejít trenér Kozel a určitě dojde k nějaké redukci kádru. Liberecká budoucnost vypadá zajímavě, ale momentálně těžko říct, co od týmu můžeme v dalších utkáních očekávat.

Rozhodně se ovšem jednalo o velice zajímavý zápas plný příběhů. Obraty ve skóre, zrušená červená karta, skvělý výkon Alliho, který je rovněž jedním z budějovických klenotů. A nakonec dva góly v nastaveném čase. Co víc si může fotbalový fanoušek přát.

Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz