Hlavní obsah
Sport

Liberec zůstává daleko za očekáváními. Chtělo by to ještě posily?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slovan Liberec zatím asi nepředvádí takové výkony, jak by si jeho vedení představovalo. Po jasné výhře v Karviné, následovala remíza s Olomoucí, prohra se Slavií a naposledy i ztráta v Teplicích.

Článek

Co zatím týmu Radoslava Kováče chybí a dokáže se vyšplhat mezi ty nejlepší? Nebo zůstane jen u marketingových slibů?

Po čtyř kolech čtyři body musí být pro ambiciózní klub málo. Řadí se tím prozatím na desátou příčku, před ním je i Slovácko s jediným vstřeleným gólem. Teplice navíc do společného střetu nezískali ani bod, takže se nejednalo o nějak rozjetý tým.

Filip Horský dal bohužel Slovanu branku už v 17. minutě, takže od té doby musel severočeský tým dotahovat. Hned na začátku druhé půle dokázal vyrovnat, když skóroval střídající slovenský útočník Letenay. Stejný hráč mohl utkání překlopit na stranu Liberce, ale napodruhé ho brankář Němeček vychytal.

V nastaveném čase ovšem dokázal Gning získat výhru na stranu Teplic. Stalo se tak po velké chybě Bačkovského, který si vyběhl pro nakopnutý balón od brankáře domácích. Srazil se přitom s hráčem soupeře a pouze odrazil míč, který už senegalský útočník dostal do jeho prázdné brány.

Budou stačit brankáři ambicím Liberce?

A tady hned máme první pozici, na které musí na severu zapracovat. Hugo Jan Bačkovský se mi dlouhodobě docela libí. Rozhodně se jedná o lehce nadprůměrného brankáře. Vzhledem k ambicím ovšem musí Slovan myslet výše. Občas totiž udělá zbytečnou chybu. Vedení klubu sice přivedlo čtyřiadvacetiletého slovenského gólmana Ivana Krajčírika, ale jak to s ním bude? Hráč se hned po přestupu do polského Widzewu Lodž zranil a na jaře za něj vůbec nenastoupil. Přichází na roční hostování, ale bude lepší něž Bačkovský?

Radoslav Kováč samozřejmě chtěl k sobě přetáhnout Antonína Kinského, kterého zná ze společného působení z Pardubic. Na něj ovšem byly i ruce Ondřeje Kanii krátké. Navíc se momentálně díky zranění Jindřicha Staňka prosadil ve Slavii. Dokázal bych si v libereckém dresu představit třeba Adama Zadražila, ale toho asi Hradec nebude chtít jen tak pustit.

Útok by potřeboval pořádného střelce

Podobná situace je i v útoku. Ghanský Nyarko proti Slavii ukázal, jaký je rychlík. Rozhodně to ovšem není top útočník. Do uzavřenějších obran se navíc moc nehodí, což se ukázalo i v Teplicích. Denis Višinský v loňské sezoně nedal za Liberec jedinou branku, teď tedy už alespoň jednu. Ľubomír Tupta potom z ofenzivnějších hráčů vypadá asi nejlépe, ale stejně by to chtělo dalšího pořádného střelce. Jenže jsme opět u zásadní otázky. Koho? Výběr na české půdě momentálně není moc velký. Tím spíš pro tak ambiciózní klub jako je Slovan.

Liberec nesmí příliš ztrácet, liga bude hodně vyrovnaná

Liberec má velice mladý kádr. Všechno si samozřejmě teprve sedá a určitě přijde postupem času nějaké zlepšení. Těch změn bylo opravdu hodně. Přesto si nesmí dovolit ztrácet příliš mnoho. Jestli chce bojovat o pozici v TOP6, každý bodík může rozhodovat.

A podívejme se na tabulku. Kromě Sparty, Slavie a Plzně se skvěle rozjela i Sigma Olomouc. Po dvou výhrách a remíze ji zastavil až klub z Edenu. Baník Ostrava si po úvodní prohře s Bohemians rovněž připsal dva skalpy. Velice zajímavě vypadá i posílený Jablonec v čele s Lubošem Kozlem. A ten má hodně velkou motivaci, proč svému následovníkovi zatopit. A jsou tu i další týmy. Letos bude podle mě Chance Liga od čtvrtého místa hodně vyrovnaná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz