Hlavní obsah

Lingr se uvedl výborně, Micheze čeká Trpišovského test šokem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký/Žongl

Reprezentační pauza a odložené kolo Slavii zjevně prospěly. Slavia odehrála v úterý dost možná svůj nejlepší zápas sezony, když porazila Mladou Boleslav 2:0. Až na pár pasáží dominantní výkon a skvělá příprava na víkendový šlágr s Viktorií Plzeň.

Článek

Po propršeném víkendu jako by se dokonce i v Boleslavi radovali z toho, že si prostě mohou zajít na fotbal. Na tribuně měli domácí netradičně speakera, který neustále hecoval fanoušky, i slavistů dorazilo kolem dvou tisíc. A dobré atmosféře stíhali i samotní hráči.

Lingr opět „zažolíkoval“

Obnovený debut si připsal záložník Ondřej Lingr, do hry se dostal ve druhém poločase. A jak je o něm známo, když přijde z lavičky, vždycky je nebezpečný. Velmi dobrý výkon málem ozdobil i gólem. Jeho střela z prvního dotyku k pravé tyči jenom o kousek minula bránu.

Celkově ale Lingr splnil to, s čím na hřiště šel. Udržel balóny a pomohl zajistit, aby se Boleslav gólem na 1:2 nevrátila do zápasu. A třešničkou na dortu byl jeho parádní slalom mezi třemi bránícími hráči. Klasicky po Lingrovsku se mezi nimi tak trochu prodral jako tank, ale to k jeho hře prostě patří.

Lingr tak hned v prvním zápase po návratu potvrdil, že je z lavičky opravdu účinný. Ihned po jeho podpisu prosakovaly informace, že má mít od Jindřicha Trpišovského zaručený dostatek herního času. Jenže proč ho na sílu cpát do základu, když to z lavičky takhle umí.

Michez bude nejspíš debutovat v Bulharsku

Stejně jako u Ondřeje Lingra fanoušci Slavie očekávali v základní sestavě i nového pravého beka Simiona Micheze. Ten ale nedostal ani minutu, přestože ochutnávku alespoň pár ligových minut dostat v rozhodnutém závěru mohl. O víkendu proti Plzně vsadí Trpišovský velmi pravděpodobně na emociálního Davida Douděru, Michez pak naskočí v Evropské lize.

Zní to zvláštně, ale Trpišovský poměrně často nechává posily poprvé škrtnout v pohárech. Poháry jsou pro ně totiž obvykle lehčí na adaptaci než tvrdá česká liga, zvláště když jde o zahraniční hráče. První pořádné šance takto dostali třeba Andres Dumitrescu, Yira Sor, Ondřej Zmrzlý nebo před lety Lukáš Masopust. A Trpišovskému se to vždy vyplatilo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz