Hlavní obsah
Sport

Lvíčata budou s Dánskem bojovat o postup na ME. Vrací se Karabec

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Vedle seniorské reprezentace nastoupí v úterý večer i „jednadvacítka“ v kvalifikaci na Mistrovství Evropy. Čeká ji přitom favorit skupiny Dánsko, na jehož půdě se může odehrát velice zajímavý zápas.

Článek

Reprezentace do 21 let je prozatím v kvalifikaci na Mistrovství Evropy na Slovensku s osmi body na čtvrtém místě. Jednoznačně tak potřebuje bodovat, aby mohlo pomýšlet již příští rok na účast v turnaji u našich sousedů. Rozhodně to ovšem nebude mít vůbec jednoduché.

Vrací se Karabec, podrží tým Kinský?

Dopomoci jim k tomu může i uzdravený Adam Karabec, který se po zdravotní indispozici vrací na hřiště. V bráně by samozřejmě neměl chybět Antonín Kinský. Upřímně bych ho raději viděl u „áčkové“ reprezentace, ale chápu i důležitost této kvalifikace.

Sestava bude zřejmě opět složená ze zahraničních „odpadlíků“ Sparty (Sejk, Ševčík, Daněk) a mladých nadějných talentů hrajících v Česku. Ostatně i mezi nimi najdeme odchovance ze Strahova. Ať už je to Patrik Vydra nebo Martin Suchomel.

Nastoupí Tom Slončík?

Dostane tentokrát příležitost v základní sestavě i Ondřej Křičfaluši nebo Tom Slončík? Zejména druhého jmenovaného bychom na hřišti velice rádi viděli. Na klubové úrovni jednoznačně ukazuje svůj talent a měl by co dát i mladší reprezentaci.

Kvalifikační skupina je prozatím poměrně vyrovnaná a určitě z ní můžeme ještě postoupit. Navíc nás máme ještě jeden zápas k dobru. Wales i Dánsko jsou ovšem momentálně tři body před námi a tím pádem i největší překážkami v postupu. O pouhý bod více (ale i jeden zápas navíc) má potom Island.

Po utkání s Dánskem nás čeká ještě další venkovní souboj s Walesem a skupinu zakončíme na domácí půdě s Litvou. Určitě si tak nenechte ujít utkání hrané v Malšovické aréně, kde můžeme slavit postup na evropský šampionát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz