Hlavní obsah
Sport

Lvíčata si zahrají o Mistrovství Evropy s Belgií. Mají vůbec šanci na postup?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Procházka - Žongl magazín

Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v rámci baráže o Mistrovství Evropy v příštím roce na Slovensku utká s Belgií. Fotbalovou zemí, který za poslední roky vystřelila hodně nahoru. Máme vůbec šanci ji porazit?

Článek

Belgii ve skupině předběhlo jen Španělsko

Pořád je to jen fotbal, v němž se může stát skoro cokoliv. V posledních dvou zápasech Lvíčata ukázala, že se umí dotlačit ke skvělým výkonům. Pojďme si ovšem zároveň přiznat, že Belgie je o další level výše než naši poslední soupeři Wales a Litva.

V tabulce skupiny B skončil výběr belgických mladíků na druhém místě za suverénním Španělskem. Z deseti zápasů si připsal šest výher, jednu remízu a tři prohry. Z toho jednu remízu a prohru právě s prvním celkem tabulky.

Fotbalisté napříč evropskými kluby

V sestavě najdete hráče z klubů napříč Evropou. Jedničkou je třeba Maarten Vandevoordt z Lipska. Nechybějí ovšem ani fotbalisté z Anderlechtu, Bruggy, Lyonu, Monaka nebo Juventusu. Belgie si navíc může přivézt i posily z dospělé reprezentace. Věkově tomu odpovídá třeba Zeno Debast ze Sportingu, Arne Engels z Celticu nebo Johan Bakayoko z PSV. Zřejmě ovšem bude trenér Gil Swerts sázet na hráče, s nimiž baráž vybojoval.

Lvíčata musí ukázat sílu hlavně doma

První zápas se odehraje 15. listopadu na půdě soupeře, druhý 19. listopadu na domácí půdě, kde je samozřejmě český výběr silnější.

Klíčové je dobře se nachystat a připravit, menší výhodou může být první zápas na hřišti soupeře, odvetu máme doma, kde jsme silní
nejlepší český střelec kvalifikace Václav Sejk

Mnozí už naší reprezentaci odepisují, to by ovšem byla velká škoda. Rozhodně má v kádru zajímavé hráče, kteří umějí podat skvělé výkony. Bude se jednat o velice těžké utkání, ale zároveň není výhra nerealistická. Ostatně Belgii klopýtnula ve skupině i s Maďarskem nebo Skotskem.

Poslední vzájemný zápas skončil remízou

Poslední vzájemný zápas se odehrál 24.3.2023 a jednalo se o přátelské utkání. Nakonec skončil remízou 0:0, přestože jsme po červené kartě pro Kaloče hráli od 67. minuty v oslabení. V tehdejší sestavě naší jednadvacítky tedy ještě byli třeba Matěj Kovář, Pavel Šulc, Robin Hranáč nebo Matěj Ryneš.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz