Hlavní obsah
Sport

Manchester City i Liverpool zřejmě ostrouhají. Talentovaný Liberijec míří do Slavie

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

Novou posilou pražské Slavie by se mohl stát spoluhráč jejího záložníka Oscara z liberijské reprezentace Divine Teah. Osmnáctiletý talent, jehož momentálním zaměstnavatelem je švédský klub Hammarby, se odpojil od týmu a míří do Prahy.

Článek

Navíc samotný klub přiznal, že jeho největší talent dostal povolení k vycestování za vyjednáváním o přestupu. Svůj podíl jednoho výjimečného afrického talentu má mít právě i jeho reprezentační spoluhráč Oscar Dorley, jenž momentálně patří k hráčům, na nichž stojí slávistická taktika.

Ve Švédsku odehrál zhruba hodinu

Klub Hammarby mohli čeští fanoušci znát především proto, že jeho spoluvlastníkem je největší fotbalová hvězda švédské fotbalové historie Zlatan Ibrahimovič. Na začátku letošních letních prázdnin do něj však přišel talentovaný liberijský záložník z liberijského klubu Nimba Kwado a jeho talent byl zjevně dříve pozorován i na africké půdě. V dresu Hammarby totiž odehrál dosud pouze 61 minut. Pokud se naplní očekávaný scénář, již žádnou minutu v dresu švédského klubu si nepřidá.

Liberijský fotbalista se měl v létě nacházet v hledáčku takových klubů jako Liverpool, AC Milán a bitvu na přestupovém poli o něj měli svést oba slavní rivalové z Manchesteru. Nyní je velice pravděpodobný scénář, že všechny tyto slavné fotbalové značky předčí na přestupovém trhu vedoucí tým české nejvyšší soutěže a ukáže tak, že se s ním i na evropské scéně musí počítat.

Slavia chce být připravena na případné odchody

Slavia se nyní nachází ve velmi dobrém rozpoložení. Kromě toho, že jí patří první příčka v domácí soutěži, hraje důstojnou roli také v Evropské lize a to i přes poslední porážku se španělským Athleticem Bilbao. Trenér Trpišovský opět pracuje s dobře fungujícím strojem. Tento fakt by měl Teahovi pochopitelně pomoci s aklimatizací. Mohli bychom brzy vidět podobný příběh, který momentálně zažívá ve Slavii Senegalec El Hadji Malick Diouf.

Za příchod liberijského talentu by měla Slavia údajně zaplatit více než tři miliony eur a její majitel Pavel Tykač zjevně nemá zájem držet se při zdi. Už jen samotné spekulace o možném dalším příchodu mladého talentu ukazují, že Slavii je jasné, že někteří její hráči mohou být v dalším přestupovém období na evropském trhu žádaným zbožím a klub chce být na scénář odchodu hráčů jako Diouf či Oscar předem připraven.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz