Hlavní obsah
Sport

Matěj Jurásek se vrací do Lvíčat. Stejně jako Kinský ovšem bude i náhradník v áčkové reprezentaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nikol Kuncová - Žongl magazín

Blíží se nám další reprezentační sraz. Již zítra bude oznámena nominace seniorské repre, jednadvacítka svá jména prozradila ve středu. A Jan Suchopárek v důležitých utkáních kvalifikace na Mistrovství Evropy na Slovensku udělal několik změn.

Článek

Lvíčata nastoupí 11. října ve Walesu a následně 15. října doma v hradecké Malšovické Aréně proti Litvě. Jestliže chtějí mít nějakou šanci na postup, musí obě utkání vyhrát a navíc Island nesmí zvítězit v Dánsku. Rozhodně to není nereálná situace, zároveň ovšem ani žádná stoprocentní.

Poslední zápas proti Dánsku se výběru Jana Suchopárka hrubě nepovedl. Prohrál totiž v Dánsku 5:0, přičemž dobrý výkon neodvedl ani brankář Antonín Kinský, který jinak ve Slavii chytá skvěle. Určitě tedy musely přijít nějaké změny.

Kinský dostal opět důvěru. Neměl by být v áčkové repre?

Na postu brankáře to ovšem není. I přes krach dostala momentální jednička Slavie opět důvěru a není se čemu divit. Dřímá v ní obrovský talent a doufejme, že podobný kiks se už opakovat nebude. Naopak by se Kinský mohl stát oporou chystaných střetů. Zároveň ovšem bude tento brankář mezi náhradníky i pro A-tým reprezentace.

Ostatně to je jedno z témat, které nejen médii rezonovalo. Neměla slávistická jednička s osmi nulami z devíti zápasů být i jedničkou České reprezentace? Matěj Kovář určitě má velké kvality, ale dostává i poměrně dost branek. V Leverkusenu navíc nehraje. Kinskému ovšem moc nepomohl poslední zmiňovaný zápas, který mohl ukázat jeho nepřipravenost na reprezentaci.

Matěj Jurásek se vrací k jednadvacítce

Do jednadvacítky se ovšem vrací Matěj Jurásek, který byl při minulé reprezentační nominaci ve výběru seniorském. Určitě se může jednat o velkou posilu, přestože v klubu pravidelně nehraje. S Matějem Juráskem je to někdy těžké. Dokáže předvést fantastický výkon, vstřelit gól a ukázat své přednosti. Jindy se ovšem za důvěru tak dobře neodvděčí a někteří mu vyčítají až nedostatečnou pracovitost. Uvidíme, co předvede tentokrát. Nastoupit by (troufnu si říct) určitě měl. Stejně jako Kinský ovšem bude připraven případně naskočit i k starší reprezentaci.

Chaloupek i novicové Bužek, Hadaš a Látal

V nominaci opět figuruje i jeho spoluhráč ze Slavie Štěpán Chaloupek. Bohužel ani on se zatím neprosadil do kádru pražského týmu. Při zranění Igoha Ogbua dostal přednost David Zima, který zatím hraje skvěle. Je to škoda, ale třeba se v budoucnosti situace trochu změní. Přeci jen čeká Slavii poměrně hodně utkání, ať už v lize, evropský pohárech či MOL Cupu.

Úplnými nováčky jsou potom Alexandr Bužek (Slavie), olomoucký obránce Matěj Hadaš a útočník Chrudimi David Látal. Poslední zmiňovaný v Chance Národní Lize letos předvádí skvělé výkony. Za svůj tým dokázal vstřelit už sedm branek a z velké části díky němu je Chrudim v čele druholigové soutěže.

Tom Slončík, Michal Ševčík či Denis Halinský jen mezi náhradníky

V mužstvu z různých důvodů chybí třeba Denis Halinský s Adamem Ševínským (oba Liberec), záložníci Michal Ševčík (Norimberk) a Tom Slončík (Plzeň) či útočník Denis Alijagič (Žilina). Kvůli zranění i talentovaný slávista Lukáš Vorlický.

Mezi náhradníky je i olomoucký brankář Stoppen, Štěpán Šebrle z Dukly, Daniel Samek z Hradce nebo třeba útočník Tomáš Schánělec, momentálně hrající v Jablonci. Do nominace se tak nevešla řada velkých talentů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz