Hlavní obsah
Sport

Metsoko míří do Slovanu Bratislava. Fanoušci Plzně by však radši poslali hostovat jiného útočníka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / Žongl

Plzeňský útočník Idjessi Metsoko si vyzkouší slovenskou nejvyšší soutěž. V Plzni nebyl spokojen s nízkým herním vytížením, a tak po domluvě odchází na roční hostování s opcí do Slovanu Bratislava.

Článek

Náhradník, který nikdy nezklamal

V loňské sezóně se na hřišti objevil v sedmi utkáních a vstřelil dva góly. Ukázal sílu v soubojích díky urostlé postavě, nechyběla mu rychlost a v každém zápase obstál. Ovšem od začátku aktuálního ročníku se na trávník podíval pouze na 36 minut při utkání s Jabloncem. V pátek odehrál poločas za B-tým proti Hostouni. S ohledem na jeho věk a potenciál potřebuje pravidelně hrát, ne vysedávat na lavičce.

Mohl být alternativou za Kabonga, trenéři se rozhodli jinak

Po zranění Kabonga se nejvíce skloňovalo právě jméno tožského útočníka. Postavou a výškou se Kabongovi podobá. Nabízelo se, že vytvoří dvojici s Vašulínem, který nastoupil první zápas v základu. Trenéři však vsadili na Vydru, jako střídajícího hráče upřednostňovali Ricardinha, popř. Jirku. Situace se nezměnila ani po odsunutí Vydry ze základní sestavy.

Fanoušci by poslali na hostování Vydru. Ten má však příliš vysokou smlouvu a není žádaným zbožím

Fanoušci z tohoto transferu radost nemají. Porovnávají relativně slušné výkony Metsoka s nešťastnými představeními Vydry. Ze sportovního hlediska se těžko chápe, proč jde na hostování právě on, když ani nedostal pořádnou šanci. Oproti tomu hráč, který pokazil vše, co se dalo, nastupoval X krát po sobě v základní jedenáctce. Navíc jej trenér Koubek chválil a prezentoval jej jako jasnou volbu do základu. Držel nad ním ochrannou ruku až do konce poločasu prvního utkání s Kryvbasem, kdy s ohledem na nepříznivý stav zápasu nechtěl riskovat ostudu v případě prohry.

Kamenem úrazu je vysoká Vydrova smlouva. Jako bývalý reprezentant a hráč se zkušenostmi z Premier League, popř. z Championship, se řadí k nejlépe placeným hráčům v týmu. Málokterý tuzemský klub chce financovat jeho plat v kontrastu s jeho aktuální formou. Smlouvu má do konce tohoto ročníku. Metsoko tolik peněz z klubové pokladny Slovanu nespotřebuje. Není moudré ho nechávat sedět na lavičce, zazdívat tak jeho potenciál a s tím související případný prodej.

Slovan může Metsokovi pomoci k posunu v kariéře

Ve Slovanu Bratislava Metsoko jistě dostane minutáž, která odpovídá jeho představám. Má možnost se okamžitě zařadit do základní sestavy a stát se stěžejním hráčem týmu. Pokud se mu bude v evropských pohárech dařit, může se dostat do hledáčku předních evropských týmů. Je mu teprve dvacet dva let, má před sebou celou kariéru. Přejme mu hodně štěstí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz