Hlavní obsah
Sport

Michal Hlavatý novou hvězdou ze severu. Proč po něm nesáhlo některé z pražských S?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Slovan Liberec vyhrál přetahovanou s Baníkem Ostrava a přivádí skvělého záložníka Pardubic Michala Hlavatého. Jednoznačně se jedná o jeden z nejzajímavějších přestupů tohoto léta, který může Liberci dopomoci ke splnění jejich cílů.

Článek

Hlavatý podepsal na severu Čech smlouvu do roku 2028. Vybral si Slovan, přestože o něj měl zájem i v minulé sezoně čtvrtý klub nejvyšší fotbalové soutěže. Velkou měrou tomu napomohl trenér Radoslav Kováč, se kterým se zná právě z jejich společného působení v Pardubicích. Rozhodně se jedná o hráče, jenž může být pro Liberec tím zásadním článkem pro splnění jejich vysokých cílů.

Tým do něj vkládá obrovskou důvěru a vlastně na jeho bedra nakládá i určitou tíhu. Bude totiž od něj chtít, aby byl jedním z hlavních lídrů mladého kádru. Na tuto pozici je sice zvyklý z Pardubic, tam ovšem nebylo takové očekávání na výkon celého klubu.

Z hledáčku Slavie nakonec zmizel

Chvála na něj se šíří napříč celou fotbalovou komunitou. Až se možná mohou někteří podivovat nad tím, proč po něm nesáhlo některé z pražských S. Jedná se o velice kreativního hráče, který má skvělou výstavbu hry. Slavia ho měla jistou dobu v širším výběru hráčů, které by mohla přivézt. K tomuto transferu ovšem nikdy nedošlo. Znamená to tedy, že na danou úroveň jeho schopnosti nedostačují? Uvidíme v příští sezoně. V silnějším klubu typu Liberce se teprve ukáže, jak na tom ve skutečnosti je.

Skutečností ovšem zůstává, že Pardubice přišly o jeden ze základních stavebních kamenů. A rozhodně ne jediný. Z hostování se do Slavie vrátil třeba i Antonín Kinský, který v některých zápasech dokázal „perníkářům“ vychytat body. Jestliže nepřivedou ještě nějaké zajímavé posily, v příští sezoně to budou mít hodně těžké.

Zahrál si ve Spartě, ale jen do jedenácti let

Ale zpět k Hlavatému. Svou kariéru začínal v Hořovicích, ale už v sedmi letech nakoukl i do sparťanské akademie. V ní bohužel vydržel pouze přibližně do jedenácti, kdy si ho vyhlédla Příbram. Už tehdy možná osud rozhodl, že pražská S pro něj budou zapovězená. V Příbrami vydržel až do roku 2016, tedy do jeho osmnáctin.

Pozdní debut v první lize

V daném roce přestoupil do Plzně, kde se ovšem nedokázal probojovat do A-týmu.  A tak přišly na řadu hostování – v Sokolově či Pardubicích, kterým pomohl k postupu do první ligy. Právě v jejich dresu si poté odbyl roku 2020 svůj debut v nejvyšší soutěži, tedy ve svých dvaadvaceti letech. To je vlastně poměrně pozdě, když se podíváme na jiné talentované hráče, kteří dostávají příležitost už třeba v osmnácti.

Přes krátkou zastávku v Mladé Boleslavi se v roce 2022 napevno přesouvá do Pardubic, opačným směrem zamířil brazilský záložník Cadu. Kdo na tomhle transferu vydělal vlastně asi nedokážeme posoudit. O dva roky později tedy Michal Hlavatý opět přestupuje, tentokrát do Slovanu Liberec.

Možnost se představit možná dostane už v pátek, kdy Liberec čeká další přípravný zápas s rumunským týmem Universitatea Kluž.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Michal Hlavatý (fotbalista)

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz