Hlavní obsah
Sport

Mladá Boleslav má novou trenérskou kometu ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

V rámci 10. kola Fortuna ligy přivítá Mladá Boleslav obrozené Bohemians! Středočeši minulý víkend v ligovém duelu uspěli na hřišti Českých Budějovic 2:1. V úterý si poté poradili na svém hřišti ve 3. kole Mol Cupu s druholigovým Prostějovem 4:2.

Článek

Hostující Klokani v minulém kole v Ďolíčku otočili zápas s výbornou Olomoucí a vyhráli 3:2. Fotbalisté Boleslavi a svěřenci trenérské komety Marka Kuliče, hrají zejména směrem dopředu hezký a přímočarý fotbal. O podobný styl se snaží i družina Bohemians, v čele s trenérem Jaroslavem Veselým. Poslední vzájemný zápas v Boleslavi skončil výhrou domácích 4:3. Bude boleslavská kometa zářit i po tomto zápase a dočkáme se opět přestřelky?

Kometa v podobě Marka Kuliče a dobrý vstup do ligy

Po minulé sezóně skončil na lavičce Středočechů lodivod Pavel Hoftych, který se přesunul na post sportovního manažera klubu. Ve funkci hlavního trenéra ho nahradil novic Marek Kulič a zatím se zdá, že je to naprosto výborná volba. Marek Kulič vletěl do svého prvního trenérského ligového angažmá v Boleslavi jako kometa a neztratil svůj pověstný humor, pohled na fotbal a vyjadřovací schopnosti, kterými bavil už jako fotbalista. Teď už není v roli aktivního fotbalisty, ale začíná další životní kariéru, tu trenérskou. Na jeho pozápasových tiskovkách se mnozí novináři musí hodně držet, aby nevyprskli smíchy. Mladá Boleslav pod jeho vedením vstoupila do ligy nadmíru dobře a se 14 body (4 výhry, 2 remízy, 2 prohry) je na 6. místě tabulky. Středočeši mají však odehráno o zápas méně a čeká je letos ještě domácí dohrávka s Viktorií Plzeň.

Nejlepší obrana je útok

Ve vzájemných duelech mezi Boleslaví a Bohemians se střelci činí a brankáři to mají těžké. V posledním zápase padlo ve městě škodovek sedm branek a byla z toho výhra boleslavských 4:3. Taktika obou mužstev byla jasná. Kdo se vrací, nevěří gólmanovi. I když nutno říci, že Klokani v tomto zápase hráli třetinu mače v oslabení bez vyloučeného Jánoše. Duel tehdy absolutně nezvládl hlavní sudí Ondřej Berka. Favorit je pro tento zápas myslím si jasný. Čeká se opět vítězství Mladé Boleslavi. Uvidíme, jakou taktiku oba trenéři svým mužstvům naordinují. Dá se předpokládat, že nejlepší obrana je útok a touto taktikou se bude držet hlavně Mladá Boleslav. Zatímco Bohemka bude spoléhat hlavně na poctivou obranu a vyrážení do rychlých brejků.

Ofenzivní esa a nová role Marečka

V Mladé Boleslavi září v letošní sezóně i hráči, kteří ligu kopali i v dresu zelenobílého protivníka z Bohemians. Jejím například princ z Bahrajnu – Júsuf Hilál, kterého fanoušci Bohemians milovali pro jeho přátelskou povahu a styl hry. Dalšími hráči, kteří hráli u Botiče, jsou Antonín Vaníček, Dominik Kostka, Jakub Fulnek, Matěj Pulkrab či Daniel Mareček.

U Daniela Marečka se chvíli zastavíme. V Bohemians zažil pouze epizodní půlrok a do kádru se neprosadil. Stěhoval se tedy na hostování a to právě do města škodovek. Osvědčil se natolik, že ho Boleslav z Vršovic vykoupila. Velká zajímavost je, že když vstřelí soupeři branku, většinou vždycky přidá v zápase i svůj druhý zásah! V minulé sezóně se mu to povedlo dvakrát a letos již dokonce třikrát (v lize se Slováckem a Hradcem a v poháru s Ústím nad Labem). Navíc v Mladé Boleslavi mu nová trenérská kometa ligy, v podobě Marka Kuliče našla novou pozici, tzv. desítky. Na podhrotu se Mareček cítí velmi dobře. A jeho góly mají pro boleslavské cenu zlata.

Klokani jsou poslední dva zápasy venku impotentní

Bohemka vstřelila ve čtyřech venkovních zápasech pouhé dvě branky, ale každá z nich znamenala výhru 1:0 (Pardubice a Liberec). Z dalších dvou duelů na hřišti Budějovic a poté Plzně vyšla střelecky naprázdno při hrozivém skóre 0:5. V posledním domácím zápase se konečně prosadili spící střelci Prekop s Matouškem a pomohli skolit Sigmu Olomouc 3:2! Je tedy na čase začít střílet branky i na hřištích soupeřů. Zápas začíná v neděli od 15 hodin a na starosti ho bude mít sudí Petr Hocek. Doufejme, že to nebude bramboračka jako při posledním zápase pod vedením sudího Ondřeje Berky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz