Hlavní obsah
Sport

Mladá Boleslav přežila KO, v druhém poločase předvedla český taneček

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: The devious diesel / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 International

Kdo by se o poločase kouknul na výsledky evropských utkání Mladé Boleslavi a Baníku, měl by o větším favoritovi na postup jasno. Zatímco Středočeši prohrávali 2:0, Baník dokázal dohnat jednobrankové manko z Kodaně. Vše ovšem nakonec dopadlo jinak.

Článek

Hapoel Beer Sheva by mohl napsat knihu s názvem „Jak si pokazit skvěle rozjetý zápas“. O poločase by totiž asi nikdo nečekal, jak to nakonec všechno dopadne. Utkání se hrálo před hodně slabou fanouškovskou kulisou. Přestože se jednalo o náhradní útočiště, je to za mě velká ostuda. Takto by neměly probíhat evropské zápasy. To tam snad radši zaplatit nějaký komparz.

Poločas hrůzy

Hapoel šel do vedení už v 11. minutě po nešťastně tečovaném centru a následné hlavičce Zahiho Ahmeda. Posléze Izraelci nechali iniciativu na hostech, Mladá Boleslav se ovšem k vyrovnání nedostala. Na konci poločasu naopak padla druhá branka izraelského týmu, když se trefil Portugalec Helder Lopes. Boleslav byla na ručník, nejen kvůli šílenému vedru.

V druhé půli Boleslav jako vyměněná

V druhém poločase se ovšem začaly dít věci. Za vzestup mohli z velké části náhradníci Mareček se Solomonem Johnem, ale i zbytek kádru zřejmě dostal v kabině dost vyčiněno. Už ve 49. minutě se po rohovém kopu poprvé trefil Ladra, o deset minut později rovněž po rohu vyrovnal Králík.

Navíc se později začali hráči Hapoelu červenat. Nejdříve byl po druhé žluté vyloučen kapitán Eitan Tibi (takového kapitána chce každý mít). Přesilovku využil krásným gólem z přímáku Tomáš Ladra. Jednalo se tedy o jeho druhou branku v utkání. Mladá Boleslav se posléze trochu zatáhla, definitivně ovšem Beer Shevu popravil Vasil Kušej. Na straně domácích (ve vyhnanství) nakonec padly ještě dvě červené karty, které jen potvrdily jejich šílený druhý poločas.

Kdyby se něco podobného stalo českému týmu, asi na něm nenecháme nit suchou hodně dlouho. Dostat při dvougólovém vedení čtyři branky a tři červené karty, to je docela slušný bizár. Mladá Boleslav se tak může radovat z postupu do dalšího kola, kde se utká s maďarským Paksem. I v tomto případě by se mohlo jednat o hratelného protivníka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz