Hlavní obsah
Sport

MŠK Žilina drží sérii neporazitelnosti. Letitá nadvláda Slovanu Bratislava je v ohrožení

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Žilina je stále neporažená. Poté, co před přestávkou porazila Slovan vysoko 5:0, získala tři body i na domácím stadionu proti Skalici. Ta však favorita během celého zápasu trápila a zahanbit se určitě nedala.

Článek

Pod novým trenérem, kterým je 40letý Čech David Oulehla, bojovala statečně. Během zápasu dokonce vyhrávala a favorit se na vlastním stadionu do konce zápasu obával o výsledek, přestože hrál v početní převaze.

Reprezentační přestávka má tendenci mnoho věcí změnit a dokáže i dobře rozjetá mužstva trochu přibrzdit. Podobné obavy mohly mít i v Žilině a první poločas to dokonce potvrzoval. Přestože Žilina v úvodu začala aktivněji, po půl hodině získal převahu soupeř ze Skalice. Tlak vyústil až ve faul v pokutovém území a z nařízené penalty šel outsider zápasu do vedení. Potom však domácí tým zvýšil svou aktivitu a odměnou jim byl gól ještě v závěru prvního poločasu.

Zdálo se, že právě zde se zápas lámal, jelikož ve druhém dějství přidala Žilina ještě další dva přesné zásahy. To však změnil gól Skalice 20 minut před koncem zápasu, která se po této trefě rozjela. Přestože pár minut poté dostal její hráč červenou kartu, tak i v početní nevýhodě byly skaličtí nadále aktivní a domácí mužstvo se tak ještě muselo o výsledek strachovat. Vyrovnání se nakonec nekonalo, ale nová tvář na lavičce Skalice ukázala, že mužstvu chce něco dát, a i zlepšený výkon byl toho obrazem.

Žilina stále neprohrála. Bude bojovat letos o titul?

Už loni, se po podzimní části soutěže, mluvilo o tom, že soupeřem Slovanu v boji o titul bude právě Žilina. Stejně to vypadá i teď, ačkoli je to třeba brát s rezervou, protože se odehrálo jen šest kol. Mužstvo trenéra Ščasného však zatím předvádí výborný fotbal. Navíc kádr už není tak mladý jako běžně bývá. Přestože v něm stále převládají mladíci, aktuálně jsou doplněni o hráče, kteří v týmu působí déle, jakož i o zkušené fotbalisty jako jsou Hubočan, či Kačer. Slovan navíc bude mít letos těžší pozici než v uplynulém roce. Nyní hraje místo Konferenční ligy, Ligu Mistrů a místo šesti zápasů, jich odehraje během podzimu osm. To by v kombinaci s tím, že jejich kádr má mnohem vyšší věkový průměr, mohlo kartami určitě zamíchat. Tak či onak, to vypadá na velmi napínavou sezónu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz