Hlavní obsah
Sport

Na Pražačce hrál zápas Figo a Abidal proti Kollerovi, Poborskému, Bergrovi či Šmicrovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký - Žongl magazín

Na fotbalovém hřišti ve sportovním areálu Pražačka na Žižkově se v úterý 24. září uskutečnil před konáním výkonného výboru UEFA Grassroots festival, na němž si po boku dětí z místních škol zahrály legendy českého i světového fotbalu.

Článek

Fotbalové legendy se sešly na Pražačce

Okolo deváté hodiny se začali na hřišti scházet fotbalisté, kteří sice své profesionální kariéry již pověsili na hřebík, ale přesto stále zůstávají v pamětích mnohých fanoušků. Z české strany Jan Koller, Vladimír Šmicer, Patrik Berger či Karel Poborský. Ze zahraničních hvězd slavní Louis Figo, Eric Abidal nebo Aljoša Asanović. Zástupkyní ženského fotbalu potom byla Simona Necidová, sestra fotbalisty Tomáše Necida.

Spolu s nimi bylo na Pražačce i hodně dětí z místních škol, kteří si rovněž přišly zahrát fotbal. Po úvodním představení se rozdělili děti i dospělí do týmů, přičemž Figo, Abidal a Asanović zůstali spolu, jen si k sobě přibrali Simonu Necidovou. Proti nim stály již zmíněné legendy Koller, Šmicer, Poborský a Berger, samozřejmě i s dalšími mládežníky.

Foto: Lukáš Loužecký - Žongl magazín

Pozvaný hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay pískl do píšťalky a mohlo se začít. Jednalo se o přátelský zápas, určený především k zážitku přítomných mladých fotbalistů.

Abidal nechtěl dát nic zadarmo

Zápas jsme si užili a výsledek nebyl důležitý,“ řekl bývalý francouzský obránce Eric Abidal, který si během své kariéry zakopal za Lyon či Barcelonu. Tentokrát se postavil do brány a tak trochu nehrál podle svých pozdějších slov. Louis Figo dal hned chvíli po začátku gól a Abidal chytal jako o život.

„Asi mu nikdo neřekl, že se hraje jen tak pro zábavu“ zněly posléze slova od dalších fotbalistů. Ostatně promluvili o hráčově soutěživost, která je pro něj zřejmě těžko potlačitelná. České fotbalové legendy se tak snažily nahrávat dětem do výhodných pozic, málokterý z nich ovšem dokázal vstřelit branku. Možná trochu škoda, i když si to určitě i tak všichni užili.

Foto: Lukáš Loužecký - Žongl magazín

Figo to stále má v noze

Zejména u Figa potom byla vidět jeho vytříbená technika. Stále to má v noze a dokážu si představit, že v případě hraní naplno by dal zabrat i mnohým mladším fotbalistům. Pro všechny přítomné to byl obrovský zážitek. Pro dospělé nakonec minimálně stejně velký, protože vidět hrát portugalskou legendu Barcelony, Realu Madrid či Interu Milán je prostě úžasné.

Celou akci bohužel trochu pokazil déšť, který si pro přítomné vybral zřejmě tu nejhorší chvilku. Později během dne totiž už vůbec nepršelo. Po rozhovorech pod deštníky se tak všichni běželi schovat a tím tak nějak i ona slavnostnější část tohoto programu skončila.

Autor: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Vladimír Šmicer
Jan Koller

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz