Hlavní obsah
Sport

Na severní Střelnici klid. Zlín i v deseti uhrál proti Jablonci bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

V prvním zápase 29. kola ligy nic nenasvědčovalo tomu, že by se přes neustálé remízy soupeřů měnila tradice. Zápas, který skončil 0:0 nasvědčuje tomu, že na Střelnici panoval klid.

Článek

Jablonec si sice šance vytvářel, ale k té zdárné, která mohla navýšit skóre, byť o jeden gól, se nekonala. Zlínský Selmir Pidro po dvou žlutých ještě zamíchal kartami, což domácí celek využil jen v poměru držení míče a několika střel na branku, které Dostál vykryl.

Zápas bez šťávy

Ve skupině o udržení není stále nic uzavřené. To dokazují právě Ševci, kteří se na závěr sezóny ještě snaží nasbírat nabízené body. Naopak Jablonec ztratil na úvod jara svou formu a spíše své body ztrácí, než sbírá. Duel mezi těmito celky ukázal, že dlouhotrvající dobývání ke zdárnému konci jednoho z celků je věc nemožná.

Jak zní v názvu, zápas bez šťávy sice na závěr nějakou přestřelku přinesl, jenže ve zbytku celého zápasu bylo k vidění spíše jen bojovnost na míči některých hráčů. Hra se zkomplikovala ve 37. minutě, když druhou žlutou kartu v zápase dostal Selmir Pidro. Oslabený tým z Hané se tak či onak nevzdal a hledal si pozice, ze kterých by mohl skórovat, ani k tomu nedošlo.

Foto: Žongl / Jager

O remízu se postaral Dostál

I přes ne moc dobrý výkon to domácí zkoušeli ještě v závěru utkání. Ne jednou akcí se snažili zastrašit obranu Zlínských a dostat Dostála na kolena. Nejblíž vstřelené brance byl Polidar, který v 78. minutě vyslal dalekonosnou střelu na brankáře hostí. Ten si se střelou poradil a skóre se neměnilo. Domácí v posledních minutách zápasu zvýšili svou aktivitu, ani přes velký tlak se skóre neměnilo. Rozhodčí Všetečka ukončil utkání za stavu 0:0

Severočeský tým vyslal na již zmíněného brankáře tři z jedenácti střel. Hosté Hanuše neohrozili, protože si přes početní nevýhodu vypracovali pouze jednu střelu, která minula branku. Hráče utkání bylo těžké určit, ale za mě rozhodně Stanislav Dostál, který nakonec přes velký tlak v závěru zápasu vychytal svému týmu remízu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz