Hlavní obsah
Sport

Na Slovácku se v prvním poločase hrál okresní přebor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Po utrápeném výkonu z minulého týdne, kdy Slovácko doma ztratilo body s Libercem, se tým chtěl rehabilitovat. Do Uherského Hradiště přijel Hradec Králové a favorit byl podle všech opět jasný.

Článek

Slovácko si mělo vzít tři body a poslat Votroky domů. Bohužel nepřesná hra celého týmu a smůla Jurošky zapříčinily bezbrankovou remízu. Hradec ji bere všemi deseti, fanouškům Slovácka se z ní vaří krev a hráči vypadají vyloženě odevzdaně.

Z prvního poločasu bolely oči

Po výkopu jsem chvilku nevěděl, jestli jsem náhodou nezabloudil na okresní přebor. Na obou stranách převládala hodně nepřesná hra. Samozřejmě si všímám více Slovácka a musím uznat, že dneska si za výsledek mohli hráči sami. Slovácko nebylo schopné si třikrát přihrát, několikrát jsem viděl, jak míč vyloženě poslalo na kopačky hradeckých a korunu tomu všemu přidaly přihrávky úplně nikam. Hráči se prostě kolem sebe ani nepodívali a prostě kopli míč někam do prostoru.

Nechci tady nijak dehonestovat výkon Hradce Králové, ale Slovácko dnes uhrálo remízu v podstatě se štěstím. Hradec totiž nebyl schopný jejich špatnou hru potrestat. A to měli několik šancí hlavně z hezkých protiútoků. Je strašně těžké sledovat, jak se Slovácko snaží kombinovat, aby nakonec míč v lepším případě skončil opět u vlastního gólmana a Hradec dokáže z protiútoku během tří přihrávek být ve vápně soupeře. A přitom rychlostní hráče Slovácko má a velmi dobré.

Záblesk naděje ve druhém poločase. Jurošky je mi už i líto

Do druhého poločasu vstoupili hráči Slovácka dobře. Převzali aktivitu a prakticky celý poločas na Hradec dotírali. Bohužel se však nezbavili nešvaru nepřesnosti hry. Místy hodně sympatická hra tak ztrácela své kouzlo právě na neschopnosti dotáhnou věci do konce. Nutno podotknout, že rozhodčí Zaoral tomu taky nepomohl. Sice nedosahoval „kvalit“ pana Berky z minulého zápasu proti Liberci, ale několik jasných faulů na Slovácko přehlížel, zatímco opačně pískal pomalu každý souboj. Klobouček tomu nasadil poté, co neodpískal jasnou penaltu proti Hradci, kdy ten faul musel z těch asi 5 metrů vidět.

Nicméně se tlak Slovácka stupňoval a největší šance měl na svých kopačkách Pavel Juroška. První samostatný únik mu Bajza vychytal, ve druhém si docela zbytečně ukopl míč místo toho, aby pálil z první do brány. Bajza byl někde na úrovni malého vápna, Juroška těsně před vápnem a měl jedinečnou možnost dát gól. Za neproměněné šance se mu hodně fanoušků spílalo, ale dlužno podotknout, že on si je alespoň vytvořil. Ne, jako zbytek týmu, který své šance vyloženě pálil.

TOP 6 se vzdaluje a zahušťuje

Slovácko je nyní po nedohraném čtrnáctém kole na šestém místě s 22 body. Od třetí Olomouce jej pak dělí pouhé dva body. Vrchol tabulky je teda patřičně zahuštěný a karty ještě ani zdaleka nejsou rozdané. Nutné je ale říct, že pokud výkony Slovácka půjdou stejnou cestou dále, tak TOP 6 v aktuální sezóně nemůže uhájit. A je to velká škoda, tým není špatný, ale jejich hra působí strašně odevzdaně a neupraveně. Zatím však za sebou nemáme ani polovinu sezóny a stát se ještě může cokoliv.

Nabízí se opět otázka, jestli Slovácko nějak posílí během zimní přestávky. Rigino Cicilia se celkem osvědčil coby útočník, který dokáže získat a ubránit nakopávané míče. Co však Slovácku chybí, je střelec -zabiják a někdo, kdo bude mašinou na góly. Chtělo by to taky vyztužit pravou stranu obrany. Reinberk posledních několik zápasů opravdu nehraje dobře a Kalabiška s Mihálikem na levé straně zálohy taky nejsou kdovíjak přesvědčiví. Opravdu bych si dokázal představit 2-3 nové hráče, hlavně tedy toho střelce

Plusy a mínusy

Závěr bych pojal tradičně a shrnul, co se mi na dnešním fotbale líbilo a co ne:

Plusem bych viděl bojovnost Jurošky. Bohužel mu tam ta branka ne a ne padnout, ale na rozdíl od zbytku mužstva si ty šance alespoň dokázal vytvořit. Dobře dnes taky hrála obrana Slovácka a posledním plusem je pro mě hra Tomáše Fryštáka, který stále nastupuje namísto Milana Heči. Ten dnes již seděl na lavičce, a tak se snad brzo dočkáme jeho návratu mezi tři tyče. Čestnou pochvalu pak dávám hráčům Hradce, jejich obraně a sympatickým protiútokům.

Minusem je jednoznačně celkově hodně nepřesná a neupravená hra Slovácka. Spálené šance a zbytečné ztráty míče nás dnes stály body. Ve druhém poločase se mi nelíbil ani výkon rozhodčího a hlavně ta neodpískaná penalta, která podle mě byla jasná. A upřímně, nemám opravdu rád, když fanoušci nadávají vlastním hráčům místo toho, aby je povzbudili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz