Hlavní obsah
Sport

Nadešel Hromadův čas? Bez něj je Slavia lepší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jindřich Jager

V sobotu se radovaly snad jen sázkové kanceláře. Statisíce korun byly vsazeny na handicap v utkání Slavia vs. České Budějovice. Sešívání se ale natrápili, aby vůbec brali tři body. Triumf 2:1 byl vydřený, ale o to více důležitý.

Článek

Oscar Dorley a Christos Zafeiris byli po náročném zápasovém cyklu jak v lize, tak i v reprezentaci. Trenérský štáb tak logicky sáhl pro odpočatou dvojici. Petr Ševčík podal solidní výkon, od Jakuba Hromady to byl naopak propadák.

S Hromadou jen plýtvání (polo)časem

O slovenském záložníkovi Jindřich Trpišovský dlouhodobě mluví jako o hráči, který zaskočí, kdykoli je potřeba. Minulou, a hlavně tuto sezónu to ale rozhodně není pravdou. Hromada dostává minuty jen v nabitém programu a pravidelně zápasy nevypadají ze strany Slavie dobře.

V základní sestavě naskočil čtyřikrát, z toho ve třech případech šel ze hry již o poločase, protože bylo vždy skóre bezbrankové. Dvakrát to navíc bylo doma. Když je Hromada v sestavě, i ten největší laik si najednou uvědomí důležitost Oscara.

Červenobílí s Hromadou uprostřed v podstatě nemají zálohu. I Budějovice několikrát šly středem pole s naprostým klidem, chyběla pouze odvaha vypálit z dálky. Příchodem Zafeirise se situace lehce zlepšila, přesto by se Slavia v létě po dalším defenzivním záložníkovi měla ohlížet. A hlavně se, při vší úctě, zbavit Hromady.

Kdy jindy zkusit Dumitresca

Měsíc sedí na lavičce, odjel na sraz s rumunskou reprezentací, tam nedostal ani minutu. Nyní si Andres Dumitrescu nekopl ani proti poslednímu týmu tabulky. Přitom jeho konkurent Conrad Wallem rozhodně nehrál dobrý zápas.

Trenér Trpišovský argumentuje tím, že není spokojen s některými jeho nedostatky v defenzivě. Doposud ale když Dumitrescu nastoupil, nikdy nezklamal. Kde je loňská Trpišovského důvěra v nové hráče, kdy šance dostával mnohem častěji chybující Eduardo Santos.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz