Hlavní obsah
Sport

Náhradník Zadražil trápil Slavii. Šťastně rozhodl Wallem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Hejzlar/Žongl

V osmifinále MOL Cupu mezi domácím Hradcem Králové a Slavií to byla obrovská bitva, která nabídla plno brankových příležitostí.

Článek

Celé utkání chytal skvěle náhradní gólman Východočechů Adam Zadražil. V normální hrací době branka nepadla i díky jeho zákrokům. Plná Malšovická aréna viděla i prodloužení. To nakonec šťastnou hlavičkou a také zásluhou terénu rozhodl Conrad Wallem. Na konci do prázdné brány pečetil výhru Mick van Buren.

Slávisté se nadřeli, ale jejich postup do čtvrtfinále je naprosto zasloužený. Votroci za celý zápas i s prodloužením ani jednou netrefili branku Aleše Mandouse. Červenobílí si vezou do Prahy postup a po výhře 2:0 budou čekat na páteční čtvrtfinálový los.

Zadražil deptal útočníky Slavie, hlavně Chytila

Kouč Jindřich Trpišovský vsadil na útok Jurečka – Chytil

Na hrotu nastoupil v dresu sešívaných Václav Jurečka s Mojmírem Chytilem. Hned v páté minutě utekl po levé straně hradeckých právě Jurečka a těsně minul pravou tyč gólmana Zadražila. V 16. minutě se míč dostal až na malé vápno k volnému kapitánu Janu Bořilovi, ale ten byl překvapený, zakončil slabě a Zadražil byl u tyče včas. První poločas se hrál stále na obranné polovině Hradce, ale více šancí si hosté nevypracovali. Dvě žluté karty inkasovali norští borci Zafeiris s Wallemem.

Druhý poločas byl ve znamení souboje Zadražila proti Chytilovi

Druhé dějství začalo velkým náporem a útočník Chytil z otočky olíznul břevno. Čtvrthodiny před koncem základní hrací doby se v tváří v tvář brankáři řítil opět Mojmír Chytil, ale balón nacpal do vyběhnuvšího Zadražila. V další šanci byl zase Chytil a zase neuspěl. Po pěkném centru van Burena minul hlavičkou domácí svatyni. Základní doba skončila 0:0 a šlo se do prodloužení.

Proti domácím byl nakonec v prodloužení vlastní trávník

V prodloužení rozhodl Wallem s van Burenem

Zápas nakonec nerozhodl žádný útočník, ale norský záložník Conrad Wallem. Ve 109. minutě si naběhl na trestný kop Petra Ševčíka a hlavou a s velkou dávkou zapříčinění domácího terénu rozhodl. Při hlavičce totiž změnilo odskok míče bahno a brankář Zadražil už nestačil zareagovat.

Vyrovnat na konci prodloužení mohl záložník Kučera. Přímý kop ale nasměroval jen nad branku. Nutno podotknout, že tento přímák byl jedinou šancí Hradce v utkání. Za 120 minut hry nedokázali Východočeši ani jednou trefit branku Slavie. V závěru hrál Hradec Králové vabank a dopředu se vydal i gólman Zadražil. Tento risk domácím nevyšel a do prázdné branky upravil skóre ještě Mick van Buren – 0:2.

Slavia mezi nejlepšími osmi týmy MOL Cupu

Čtvrtfinálový los a v něm dva druholigový soupeři

Slavia jako poslední doplnila závěrečnou osmičku. Ve čtvrtfinále dále figuruje Sparta, Plzeň, Jablonec, Liberec, Zlín a druholigová Dukla Praha s Opavou.

Slavia by se jistě ráda utkala s někým lehčím. Uvidíme, jaké zajímavé dvojice nám zítra na Strahově vylosují. Doufejme, že losování tentokráte proběhne v pořádku a na první pokus a nebude to další „karlovarská losovačka“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz