Hlavní obsah
Sport

Nečekaná ztráta v Karviné. Jde o jistý symbol plzeňské sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl / Jager

Zatímco ve Zlíně či Liberci se dočkali fanoušci brankových hodů, v Karviné se na gól čekalo marně. Ve výsledku to kvitovali především domácí fanoušci, jejichž tým dokázal obrat o body třetí Viktorii Plzeň.

Článek

Pro západočeský tým to v rámci celkové tabulky neznamená nic významného, neboť sezónu podle všeho zakončí na třetím místě s výrazným náskokem na zbytek tabulky a zároveň s velkou ztrátou na dvě pražská „S“. Plzni uškodily opakované ztráty se stejným soupeřem.

Sezóna zahájená porážkou

V červenci zahájil soubor Miroslava Koubka ligový ročník zápasem v Teplicích, kde prohrál Trubačovým gólem 0:1. Na podobný začátek sezony skutečně nejsou ve Štruncových sadech zvyklí. Jednalo se o jistou předzvěst toho, že tentokrát tým ze západočeské metropole do boje o titul přímo nepromluví a svou vlastní soutěž si v tomto ohledu budou hrát dva rivalové z obou břehů Vltavy, s nimiž bude mít společnou jen velmi zajímavou evropskou pohárovou jízdu.

Zvítězit Viktoria Plzeň nedokázala ani ve druhém kole tohoto ročníku. Domácí premiéru s Hradcem Králové totiž učinil hořkou v šesté minutě nastavení Ondřej Šašinka a zápas skončil 1:1. Pro „Votroky“ se jednalo také o první bodový zisk v rámci této sezony, ale získali bod, s nímž vlastně ani tolik nepočítali. To ještě hráči Plzně netušili, že v této sezoně se nejedná o poslední ztrátu s královéhradeckým týmem. Na konci listopadu totiž skončila jarní předehrávka stejným výsledkem. Na konci listopadu totiž skončila stejným výsledkem jarní předehrávka, přičemž Plzeň už dost dobře znala své místo v rámci tohoto ročníku.

Liberec a Karviná hlavními loupežníky

Ani jeden bod v rámci této sezony nezískala Viktoria Plzeň s týmem Slovanu Liberec. V říjnu dostala nepříjemnou facku poté, co porazila v domácím prostředí jabloneckého konkurenta. Fanoušci na stadionu U Nisy byli na konci října svědky libereckého vítězství 3:0, přičemž ho pro Liberec pečetil momentální hráč Plzně Lukáš Červ. V domácím zápase s libereckým týmem ani on nedokázal zabránit porážce 1:3, která vlastně jen svým způsobem potvrdila momentální pozici Viktorie Plzeň v nejvyšší soutěži.

Po podzimním debaklu pod Ještědem přijela do Štruncových sadů velmi nepříjemná návštěva z Karviné, které zajistil vítězství z penalty Patrik Čavoš. Na to však fanoušci Plzně dokázali velmi rychle zapomenout díky tříbodovému zisku na Slavii, který se velmi výrazně podílel na tom, že tým trenéra Priskeho má stále celou situaci ve svých rukou, přičemž konfrontace se Slavií se blíží. Nevidíme však na vystoupení Viktorie Plzeň v Karviné až příliš mnoho symboliky?

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz