Hlavní obsah
Sport

Nečekaný střelecký poklad. Durosinmi může být kanonýrem sezóny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Již za tři dny začíná nová sezona Fortuna ligy a během letní přestávky se upekl velmi zajímavý přestup. Ano, mluvilo se o něm velmi nahlas a hodně dlouho. Ihned poté, co Viktoria představila nového majitele, rozhodla se ke koupi Rafia Durosinmiho.

Článek

Hráče, který přišel do klubu na hostování v zimní přestávce z tehdy druholigové Karviné, ve které nasbíral bilanci ve FNL: 15 zápasů, 3 góly a 5 asistencí. Žolík, který měl „dočasně“ nahradit zraněného Klimenta, doslova přišel, ukázal a podepsal do roku 2026. Co přesně dokáže nabídnout?

V jarní části sezóny vtrhl na trávníky Fortuna ligy urostlý 20letý forvard s číslem 17 na zádech. I přesto, že chtěl své šťastné numero 7, musel se spokojit se sedmnáctkou. Naštěstí to v žádném případě nemělo na jeho výkony vliv. Vždyť za posledních pět zápasů vstřelil 4 góly.

V letní přípravě byl bezesporu nejlepším hráčem. Jeho čísla hovoří takto: odehraný čas 335 minut, 5 gólů, 1 asistence. Hráč tvořící mezihru, chodící do sprintů a hlavně střílející za každé situace a z každé pozice.

Hned druhý den po podpisu smlouvy se mu povedl přípravný zápas proti MFK Chrudim, proti kterému odehrál druhý poločas, a dokonce vsítil i gól devět minut před koncem utkání. Ve hře nevynikal jen výškou, ale hlavně svou hrou a tahem na bránu.

Nebojím se říct nahlas, že za mě je Rafiu Durosinmi jeden z adeptů na krále střelců stávajícího ročníku F:L!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz