Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka 10. kola: Dvougólový Letenay, kometa Diouf či hrdinové Olomouce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager/Žongl

V 10. kole Chance Ligy padalo hodně červených karet, přesto se našly i krásné fotbalové momenty. Ať už v podobě obranných nebo útočných akcí. V některých zápasech nakonec padalo hodně gólů a fanoušci se měli na co dívat.

Článek

Vychytaná remíza s Plzní

Slovenský brankář Mladé Boleslavi Matouš Trmal sice dostal od hráče Viktorky Plzeň jednu branku, kde se navíc dá bavit o jeho postavení. Na druhou stranu s velice silným soupeřem dokázal zbytek střel pochytat (na bránu jich šlo pět) a musel být stále v pohotovosti. Remíza na hřišti třetího týmu tabulky je velmi dobrým výsledkem, tím spíš když určitou část zápasu hrála Boleslav v oslabení.

Tříčlenná obrana z vítězných týmů

Obránce Slovácka Merchas Doski nahrál v druhém poločasu na gól Havlíkovi, ale skvělý byl i dozadu. Měl i nějaké úspěšné driblinky. Nemanja Tekijaški přispěl svými obrannými zákroky k výhře Jablonce nad Hradcem. Vyhrával v defenzivních soubojích, ale opět se tlačil i dopředu. Gól ovšem nakonec nevstřelil. A do třetice musíme zmínit Matěje Chaluše z Baníku Ostrava. Chachaři nastoupili proti trápícím se Budějovicím, ale nakonec vyhráli jen těsným výsledkem. A to i díky Chalušovi, který nejen skvěle bránil, ale posílal velice dobré přihrávky i směrem dopředu.

Neskutečný Diouf, vrátí se Vydra do Sparty?

Senegalský fotbalista El Hadji Malick Diouf je možná největším zjevením letošní sezony. Prozatím je i nejlepším střelcem pražské Slavie, když proti Bohemce vstřelil už svou pátou branku. V 19. letech předvádí za přední český tým neskutečné výkony a sám trenér Jindřich Trpišovský uznal, že ho asi sešívaní moc dlouho neudrží.

V Mladé Boleslavi se letos probudil také Patrik Vydra, aby začal ukazovat své velké kvality. Velice rychle se stal jedním z nejdůležitějších hráčů týmů. Proti bráně Plzně vypálil neskutečnou dělovku, která sice skončila na břevně, ale byla základem následného gólu v podobě dorážky Ladry.

Důležitý gól proti Hradci Králové si naopak připsal čtyřiadvacetiletý Michal Beran s Jablonce. Ten hrál předtím několik let v Bohemians, na chvíli se mihnul i ve Slavii, nyní chce svůj talent ukázat na severu Čech. A proti Hradci ho trenérovi Kozlovi jednoznačně dokázal.

Špílmachři svých týmů Zorvan a Provod

Lukáš Provod se v letošní sezoně dostal do neskutečné formy. Už od Mistrovství Evropy (na němž patřil k nejlepším českým hráčům) dokazuje, že se může řadit k nejlepším hráčům domácí soutěže. Tentokrát si připsal hned dvě asistence, celkově byl ovšem na hřišti pořád vidět.

Podobnou důležitost má pro Olomouc i Filip Zorvan. V letošním roce si připsal už čtyři asistence a společně s Janem Klimentem tvoří základ výsledků Sigmy. Proti Spartě svého chybějícího parťáka dokonce nahradil a vstřelil gól. Při pozdějším snížení letenských se nakonec ukázalo, že vítězný.

Dva náhradníci v akci

Nigerijský fotbalista Yunusa Muritala to má s rozjetým Janem Klimentem hodně těžké. Při jeho vykartování ovšem dostal šanci a využil jí parádně. Úřadujícímu mistrovi vstřelil gól a připsal si i asistenci. Jednoznačně ukázal své kvality, ale s prosazením se to bude mít těžké. Leda že by Olomouc trochu pozměnila své rozestavení.

Až do druhého poločasu zápasu Dukla – Liberec nastoupil slovenský útočník Lukáš Letenay. Slovan přitom prohrával o jednu branku, ale náhrada za neproduktivního Nyarka dokázala vše zvrátit. Dvěma góly otočil zápas a poslal svůj tým za vítězstvím. Dali bychom ho i na žolíka kola, ale daleko více se hodí do nejlepší jedenáctky. Zároveň se stal i nejplatnějším hráčem celého kola.

Ocenění trenér kola nemůže dostat nikdo jiný než Tomáš Janotka z Olomouce. Porazit pražskou Spartu to se Sigmě nestává každý den. A žolíka nakonec dostal hráč stejného týmu Jan Fiala, který nastoupil do zápasu v 61. minutě a v 78. dokázal těžkému soupeři vstřelit gól. Svůj první v letošní sezoně.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz