Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka 12. kola- dvougóloví střelci Vecheta a Adu, Plzeň je s Jedličkou silnější

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ve 12. kole Chance Ligy jsme se dočkali dvougólových střelců, ale i dalších skvělých výkonů, které pomáhaly týmům ke třem bodům. Pojďme se podívat na jedenáctku hráčů, kteří byli pro své celky nejvíce platní.

Článek

Plzeň s Jedličkou je silnější

Opravdu mi připadá, že Martin Jedlička dodává plzeňským hráčům větší sebevědomí. Viktorka se docela slušně rozjela a naposledy vyhrála na hřišti Baníku Ostrava. A tam se tak lehce body nezískávají. Plzeňský brankář sice dostal jednu branku, předvedl ovšem i několik dalších zákroků. Díky tomu nakonec vyhráli Západočeši o dva góly.

Tříčlenná obrana se zástupci Sparty, Slavie i Karviné

Oba pražské kluby z vrchu tabulky vyhrály své zápasy tím nejtěsnějším rozdílem. A k tomu potřebovaly i dobrý výkon obrany. Zejména proti Slavii skvěle hrající Jablonec na konci zápasu sahal k bodu. K výhře tak výrazně přispěl i David Zima. Po příchodu podceňovaný, ale možná jen potřeboval hrát? Po zranění Ogbua a obsazení jeho místa právě Zimou se možná mnozí fanoušci opotili. Slávistický obránce se ovšem své příležitosti chopil skvěle a zatím předvádí spolehlivé výkony.

Stejně jako povětšinou kapitán Sparty Filip Panák. Není stejným vůdcem na hřišti jako byl jeho předchůdce Ladislav Krejčí. Je podstatně klidnější a „hodnější“. Dokáže ovšem v defensivě předvádět skvělé výkony a podržet ji spolehlivou prací. Je určitě škoda, že nedostává příležitost v reprezentaci, z části je to ovšem kvůli jeho v minulosti nepříliš pevnému zdraví. Na klubové úrovni je ovšem pro letenské momentálně nezastupitelný.

Trojici potom doplňuje Kristián Vallo s Karviné. Klub pohybující se ve středu tabulky předvádí pod trenérem Martinem Hyským atraktivní fotbal. A proti Českým Budějovicím to dokázal i výsledkově. Při výhře 4:1 si Vallo připsal asistenci, ale skvělý byl i v obranné části. Jedná se o hráče se zajímavou minulostí. Pochází ze Slovenska, kde hrál dlouho za Žilinu. Poté si ovšem v dresu Plocku vyzkoušel i polskou Ekstraklasu.

Vydra stoupá k výšinám, skvělý Provod i překvapení Wiesner

V záloze nemůže chybět Patrik Vydra z Mladé Boleslavi. Proti Bohemce si připsal důležitý gól z penalty, díky němuž celek z města Škodovky vybojoval alespoň remízu. Dlouhodoběji ovšem jeho výkony stoupají. Zařadil se mezi nejdůležitější hráče Boleslavi a možná to má namířeno zpět do Sparty, z níž je ve středočeském klubu na hostování.

Tu Lukáš Provod má svou pozici v pražském velkoklubu momentálně jistou. Dostal se do obrovské formy, kterou navázal na tu někdejší před zraněním. Pro klub i Českou reprezentaci umí být nesmírně platný, což dokazoval i v Jablonci. Připsal si další asistenci, letos už čtvrtou.

A máme tu dalšího hostujícího hráče, tentokrát ze Slavie. Řecký fotbalista Giannis-Fivos Botos dokazoval už před sezonou v sešívané přípravě, že se může jednat o zajímavého hráče. Na sestavu týmu z Edenu to ještě nebylo, vydal se proto pomoci Karviné. A v ní třiadvacetiletý záložník předvádí zajímavé věci. Proti Českým Budějovicím dvakrát asistoval a výrazně tak pomohl k vítězství.

Tomáš Wiesner oproti tomu patří k dlouholetým hráčům na Letné, ale mnohými fanoušky bývá kritizován. Má totiž vlastně dvě tváře. Dokáže odehrát poměrně chvalitebný výkon, zároveň ovšem potom udělat zbytečnou minelu. A podobně tomu tak bylo i s Libercem. Proti němu vstřelil totiž svůj letošní první gól, posléze ovšem obrovskou hrubkou poslal hosty do velké šance. Naštěstí ji neproměnili, jinak by se možná mužem zápasu nestal. Musí se na podobné momenty více zaměřit a být spolehlivější.

Dva dvougólový střelci a borec z Dukly

Jsme v útoku a začneme opět u Karviné. V ní zatím v této sezoně hraje skvěle i Filip Vecheta, který přišel ze Slovácka. V novém působišti ukazuje, že k lepším výkonům potřeboval jen změnu. Na svém kontě už má pět branek, což je nejvíc v jeho ligové kariéře. Hned dvěma kousky se vyznamenal pro Českým Budějovicím. V 56. minutě bohužel musel kvůli zranění střídat. Snad tedy bude brzo k dispozici a přidá v dresu Karviné další branky.

Stejný počet gólů si připsal v tomto kole i plzeňský Prince Adu. Navíc proti velice silnému soupeři z Ostravy. Bývalý hráč Kryvbasu se začíná Viktorce vyplácet. Je mu stále pouze jednadvacet let, takže ještě určitě poroste. A vypadá do budoucna hodně zajímavě.

Větší část profesionální kariéry už má naopak za sebou Muris Mešanovič. Ve čtyřiatřiceti letech je ovšem stále v nejvyšší soutěži a v dresu Dukly svým gólem a asistencí zařídil výhru nad Pardubicemi. Tak snad bude předvádět podobné výkony častěji, na Julisce potřebují body jako sůl. Zmínit musíme i jeho kolegu Jakuba Řezníčka, který se díky stému gólu dostal do Klubu ligových kanonýrů.

Trenér Koubek, žolík Haraslín a nejlepší hráč Adu

Hráčem kola jsme nakonec zvolili Adua z Plzně. Jeho dva góly proti Baníku byly hodně důležité. I trenéra jsme vybrali z tohoto týmu. Miroslav Koubek na těžkého soupeře skvěle připravil své hráče a nyní se o to pokusí i proti Spartě. Žolíkem je potom Lukáš Haraslín. Proti Liberci nastoupil pouze na lavičce. Při nepříznivém remízovém stavu ovšem přišel na hřišti a po nádherné přihrávce Suchomela zápas rozhodl.

Autor textu: Lukáš Loužecký

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz