Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka 7. kola Chance Ligy: Kliment opět řádil. Dvougólový Šín či skvělá posila Sparta

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Žongl magazín

V 7. kole Chance Ligy skončilo z osmi utkání hned pět zápasů remízou, z toho dva dokonce bezbrankovou. Přesto se našly zajímavé individuální výkony, které hráče katapultovaly do naší nejlepší jedenáctky.

Článek

Souboj brankářů v zápase Liberce s Plzní

Během víkendu jsem přemýšlel, koho postavit do brány naší TOP11. Dlouho vedl Hruška z Dukly, který svému týmu zachránil bezbrankovou remízu. Nakonec jsem se ovšem rozhodl zvolit brankáře Liberce Huga Jana Bačkovského, který dokázal svými skvělými reflexy vychytat střelce silné Viktorie Plzeň. Nutno podotknou, že toho dost chytil i jeho konkurent Marián Tvrdoň, za obrovskou minelu mu ovšem nominaci dát nemůžeme.

S Bačkovským je to ovšem nahoru dolů. V jednom zápase zachytá skvěle, v dalším velice průměrně. Když už se začne mluvit o tom, že by měl na tuto pozici Liberec najít zajímavější náhradu, předvede lepší výkon jako třeba teď s Plzní. Očividně v něm něco dříme, ale musí podobné výkony ukazovat pravidelněji.

V obraně stále pražských S a Baníku

Filip Panák a Jan Bořil s „klidem“ řídili obrany svých týmů směrem k vítězství. Oba si připsali čisté konto a svedli nejeden tvrdý souboj. Slávistický obránce se navíc musel vyrovnat s vyloučením svého spoluhráče Filipa Prebsla, i když ani potom nebyly Pardubice zase tolik nebezpečné. Po rohovém kopu si navíc připsal asistenci, když vrátil míč na skórujícího Tomáše Chorého. Oproti tomu Hradec Králové byl proti Spartě poměrně nebezpečný, ale přesto se mu nepodařilo vstřelit branku.

Tuto dvojici doplňuje Jan Juroška. Několikaletý obránce Baníku Ostrava se často pohybuje na hranici prvoligového kádru. Téměř v každé sezoně hraje za áčko i rezervu. Tentokrát se mu ovšem zápas povedl a dokonce si v něm připsal i asistenci. Jeho centr totiž našel hlavu Matěje Šína, díky čemuž dokázal Baník vyrovnat.

Nejlepší střelci Baníku i Slavie

Asi málokdo by před začátkem této sezony čekal, že nejlepším střelcem a obecně jedním z nejplatnějších hráčů pražské Slavie bude senegalský fotbalista El Hadji Malick Diouf. On ovšem vstoupil do nového ročníku nejvyšší české fotbalové soutěže opravdu skvěle a ukazuje své obrovské kvality. Vedle gólů umí poslat do vápna i nádherné centry a celkově zabojovat o vítězství svého týmu.

Vedle něj jsme postavili brazilského tvůrce hry Baníku Ewertona. Ostravský tým s ním a bez něj je hodně velký rozdíl. Tentokrát si připsal asistenci na jeden z gólů, mohl ovšem mít daleko více bodů. Někdy mu však chybělo i trochu štěstí.

A nesmíme zapomenout ani na libereckého Marka Ichu. Bývalý hráč pražské Slavie pravidelně předvádí své dovednosti. Není se ani čemu divit, že o něj trenér Radoslav Kováč tolik stál. A dříve pardubický fotbalista neměl problém se z klubu ze dna tabulky přesunout do podstatně atraktivnějšího. Tentokrát navíc po jeho centru padl velice důležitý gól. I když hodně náhodný a pro brankáře Plzně Mariána Tvrdoně i dost smolný.

Dvougólový střelec i nahrávač

Vasil Kušej se vrátil do obrovské formy. V minulosti se protlačil svými výkony až do reprezentace, poté ovšem následoval určitý pokles jeho výkonnosti. Letos ovšem řádí v barvách Mladé Boleslavi ve velkém stylu. Na hřišti je většinou hodně vidět. I proti Teplicím si připsal hned dvě asistence, díky čemuž jeho tým dokázal skláře porazit na jejich půdě.

A nadprůměrný výkon v tomto kole předvedl i Matěj Šín. V zápase jeho Baníku s Olomoucí si připsal hned dvě branky a z velké části díky němu získali ostravští fotbalisté alespoň bod. O dvacetiletém záložníkovi se dlouho mluví jako o velkém talentovi, někdy ovšem nedostává tolik příležitostí. Tentokrát ji však vzal za pačesy a jednoznačně dokázal, že to v sobě má.

Na hrotu nejlepší střelec ligy i posila Sparty

Na samotném hrotu útoku potom mám dvě velice zajímavé tváře. Začneme u čtyřiadvacetiletého kosovského útočníka Albiona Rrahmaniho, který přišel na Letnou s pověstí velkého střelce. A svou zaslouženou nálepku začal ukazovat od prvního zápasu. Nejdříve se trefil v předkole Ligy mistrů proti Malmö, nyní si připsal i debutový zásah v Hradci. Zatím to tak vypadá na hodně zajímavou posilu za Jana Kuchtu, který odešel do Dánska.

A na závěr je tu neskutečná raketa letošní sezony. Jan Kliment chytil po přestupu s Plzně do Olomouce hodně velkou fazónu. Momentálně je se sedmi góly zcela osamocen na vrcholu tabulky střelců, když druhé místo je pouze třígólové. Má lví podíl na tom, že Olomouc je zatím na pátém místě. Z celkových deseti gólů hanácké metropole vstřelil nadpoloviční většinu. Tentokrát si připsal proti Baníku hned dva zásahy a díky tomu vybojoval alespoň bod. Právem se stává i hráčem kola.

Švédský trenér zatím v poklidu, žolíkem střelec Plzně

Mladá Boleslav za trochu zvláštních okolností vyměnila trenéra jen krátce před odvetou předkola o postup do Konferenční ligy. Andreas Brännström tak nakonec trochu slíznul smetanu. Pravdou ovšem je, že se mu zatím v Boleslavi daří. Tentokrát si jeho tým poradil na hřišti soupeře s Teplicemi. Mladá Boleslav je sice až osmá, má ovšem jeden zápas k dobru a jen dvoubodovou ztrátu na čtvrtý Jablonec.

Žolíkem kola pak namůže být nikdo jiný než Matěj Vydra z Plzně. V zápase proti Liberci nastoupil na hřiště až v 61. minutě a v 75. už vstřelil jedinou branku svého týmu. Zachránil tak Západočechům alespoň bod. O pozici v základu ovšem bude muset ještě hodně bojovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz