Hlavní obsah
Sport

Nejlepší jedenáctka 9. kola - dvougólový Kliment i skvěle chytající brankář Karviné

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jager/Žongl

Deváté kolo Chance Ligy přineslo zejména jasnou výhru Slavie nad Plzní. Opět se dvakrát trefil i Kliment, Baník otočil zápas s Teplicemi a Hradec si jednoznačně poradil se Slováckem.

Článek

Na průměry domácí soutěže dokonce padl i poměrně velký počet branek (25), takže se fanoušci rozhodně měli na co dívat. Individuálními výkony oslňovali i někteří hráči, ať už z předních pražských klubů nebo nejlepší střelec celé soutěže.

Čisté konto pro brankáře Karviné

Hned na úvod možná jedna z nejpřekvapivějších nominací, zároveň ovšem rozhodně zasloužená. Brankář Karviné Jakub Lapeš dokázal vychytat všech osm střel na bránu a díky tomu zachránit nejtěsnější vítězství svého týmu. V několika případech se navíc rozhodně nejednalo o žádné lehké zákroky, zejména proti střelám Tekijaškiho a Nardiniho se blýskl skvělými zákroky. Právem tak stráží i bránu nejlepší jedenáctky kola.

Obránci pražských S či střelec Hradce

Na levou stranu obrany jsme postavili lídra defenzivy Slavie Jana Bořila. V zápase s Plzní se skvěle vysunul až do útoku a díky tomu mohl dorážet do sítě střelu Dioufa. Blýskl se ovšem nejen gólem, ale i svou prací v obraně. Ostatně vizitkou je čisté konto proti jednomu z nejsilnějších protivníků v soutěži.

Vedle něj jsme dali mladého obránce Baníku Karla Pojezného. Jeho tým sice obdržel dvě branky, ale vyhrál i díky jeho gólu. Odchovanec Jihlavy to přitom nemá vůbec jednoduché. I přes svůj potenciál ve své kariéře v Baníku často vysedává na lavičce a nedostává plnou důvěru. Snad se to i díky tomuto gólu změní.

To Filip Čihák má svou pozici v Hradci jistou. Pravidelně nastupuje v základní sestavě a vedení klubu určitě nelituje, že ho přivedlo před začátkem letošní sezony na přestup. A bývalý fotbalista Pardubic či Viktorie Plzeň se jim za to v zápase se Slováckem odměnil nejen kvalitní defenzivní prací, ale i brankou.

A jako čtvrtého nemůže nominovat nikoho jiného než Martina Vitíka. Sparťanský trenér musí mít hodně velkou radost, že i přes prestižní nabídky neodešel do zahraničí. Podává totiž skvělé výkony a momentálně je zřejmě nejsilnější součástí obrany letenských. Proti Českým Budějovicím si navíc připsal i třetí gólový zásah, což je na obránce skvělé číslo.

Tvůrce hry Baníku i Slávista s velkou formou

Klokani si odvezli cenné body z půdy ambiciózního Liberce. Jedním z jejich strůjců byl i Jan Kovařík, který zaznamenal úvodní gól už ve 3. minutě. Často je přitom šestatřicetiletý záložník Bohemians spíše tím nahrávajícím hráčem. A že umí na své kolegy posílat hodně kvalitní přihrávky.

Neméně důležitý je pro sparťanskou hru finský fotbalista Kaan Kairinen. Ten se v poslední době skvěle rozehrál a nejen pro střed hřiště je velice platný. V zápase s Českými Budějovicemi si připsal asistenci na gól Vitíka, když na něj poslal takřka dokonalý centr.

Nebudeme si nic nalhávat, Baník bez Ewertona by byl poloviční. Brazilský kouzelník si i tentokrát připsal důležitou branku na 1:3, velice důležitý byl ovšem během celého utkání. Upřímně vlastně jsem nikdy moc nechápal, že jeho schopností nedokázala využít Slavia. I přes kvality Baníku bych ho rád viděl ještě výš.

Čtvrtým do party je potom Lukáš Provod. Slávistický záložník odehrál většinu své profesionální kariéry v Edenu a určitě toho nelituje. Momentálně navíc chytil úžasnou formu, kterou se pyšnil již v době Mistrovství Evropy. Na nepříliš povedeném šampionátu jednoznačně patřil mezi naše nejlepší hráče a září i ve Slavii. Proti Plzni si připsal svou první ligovou branku v letošní sezoně a troufnu si říct, že určitě nebude poslední.

Nejlepší střelec ligy a mladoboleslavský sniper

Tomáš Ladra letos zaznamenal už svůj druhý gól, má přitom na svém kontě i tři asistence. Rozhodně tak patří mezi nejproduktivnější mladoboleslavské hráče. V současné době už je na polovině bodů z minulé sezony, s největší pravděpodobností tak bude ta letošní o něco produktivnější. Bohužel jeho branka dopomohla Boleslavi pouze k remíze s Pardubicemi, což je z jejich pohledu určitě málo.

A samozřejmě jsme nemohli zapomenout ani na Jana Klimenta, který je letos nezastavitelný. V zatím posledním ligovém kole proti Dukle opět dvakrát přesně zamířil a na svém kontě má z osmi zápasů už devět branek. Hned ve čtyř zápasech se dokázal trefit dvakrát. Na druhého Šulce má v tabulce střelců čtyřgólový náskok. Dokáže si udržet brilantní střeleckou formu i ve zbytku sezóny? Právem se stal nejlepším hráčem devátého kola.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz