Hlavní obsah
Sport

Nejlepší trenér pro Crystal Palace? Trpišovský!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Ve fotbalovém Londýně se možná uděje jedna zajímavá změna. Trenér Crystal Palace Roy Hodgson je podle bookmakerů nejžhavějším adeptem na první trenérský vyhazov v Premier League v této sezoně.

Článek

Touto věcí se začal zabývat také server The Athletic, pro který vypracovala společnost Twenty First Group pořadí nejvhodnějších kandidátů na následovníka anglického trenérského klasika. Nastal skutečně ideální čas pro to, aby Jindřich Trpišovský opustil vršovický Eden a přijal další trenérskou výzvu?

Trpišovský v elitní společnosti

Zmíněná společnost vytvořila pět různých kritérií udávajících jejich momentální trenérský potenciál a Jindřich Trpišovský se ve čtyřech umístil na nejvyšší příčce. Musíme podotknout, že zde docházelo k velmi zajímavé konfrontaci se slavnými kolegy, neboť soupeřem slávistického trenéra byl například Jesse Marsch, v jehož trenérském životopise najdeme třeba německé Lipsko či jeden z tradičních anglických klubů Leeds United. Nutno říct, že představitelé londýnského klubu by šli fakticky do předem prohrané bitvy. Jedná se však o další informaci o Jindřichu Trpišovském, kterou může použít během dalšího profesního života.

Se Slavií chce v české nejvyšší soutěži Jindřich Trpišovský stále bojovat o mistrovský titul a přetahovat se s konkurenční Spartou. V britské metropoli by nyní převzal tým na čtrnáctém místě tabulky s šesti bodovým náskokem na sestupové příčky. Jeho trenérská náplň by se tak patrně hodně změnila. Tato dnešní zpráva může představovat také důležité varování pro slávistické vedení, kde se patrně Pavel Tykač stále ještě rozkoukává.

Čekání není věčné

Momentální smlouva Trpišovského platí až do června 2026 a šéf Slavie Jaroslav Tvrdík nechce ani slyšet o jejím předčasném ukončení. Jediným tématem pro něj byla dočasná výpomoc u reprezentace, ale ta přestala být tématem poté, co se potvrdil nástup Ivana Haška po Jaroslavu Šilhavém. Nemůže však sám Trpišovský na své nadřízené naléhat, aby mu umožnili novou trenérskou výzvu? A ta nemusí být nutně s Crystal Palace.

Slavia už dva roky neslavila mistrovský titul a ani fotbalový rok 2024 nebude začínat na vedoucí pozici v nejvyšší české soutěži. Pokud by se nakonec opět titul slavil na druhém břehu Vltavy, může se jednat o další náznak potřeby nové fotbalové výzvy pro trenéra Jindřicha Trpišovského. Vzhledem k odchodu bohatého čínského majitele může také výrazně oslabit pozice Jaroslava Tvrdíka. Nejedná se o další náznak pro změnu v případě Jindřicha Trpišovského? Nabídky ze zahraničí v jeho případě již dříve existovaly a on sám se nijak netajil tím, že by zahraniční soutěž rád okusil. Nepotkává se postupně skutečně mnoho faktorů?

Jan Klásek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz