Hlavní obsah
Sport

Nesmrtelný Jindřišek! Legenda Bohemians ještě nekončí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Adamec alias Vršovický fotograf (se svolením autora)

„Josef Jindřišek končí v Bohemians…“ vyděsil fanoušky klokanů úvod příspěvku na sociálních sítích vršovického klubu. Z následného dodatku a fotografie již bylo naopak jasné, že si 43letý nezmar svou už tak rekordně dlouhou kariéru ještě prodlouží.

Článek

Legendu klubu i celé ligy tak budeme moci vídat na trávnících minimálně ještě v jedné další sezóně.

Veterána zastavila operace, na konec kariéry ale nemyslel

Jindřišek za sebou přitom nemá nejpovedenější ročník. Především vinou zdravotních potíží v něm zasáhl jen do 13 ligových zápasů. Většinou se ale nejednalo o zranění. Bohemáckého patriota vyřadila pro valnou část jara ze hry rekonvalescence po operaci tříselné kýly. Po ní si v závěru ročníku zahrál alespoň za třetiligové béčko a v posledním kole prvoligové nadstavby proti Pardubicím se objevil na lavičce náhradníků. Do hry však nezasáhl.

Dlouholetý kapitán Bohemky se nechal na konci uplynulé sezóny slyšet, že by v klubu ještě rád pokračoval a vše by se mělo vyřešit na schůzce s majitelem Dariuszem Jakubowiczem během letní přestávky. A to byla patrně formalita.

Bavili jsme se asi pět let zpátky, kdy jsem měl problém s kolenem. Pan Jakubowicz mi tehdy řekl, že dokud mě bude bavit fotbal, tak budeme prodlužovat. A až mě bavit přestane, budeme to řešit jinak. Takže pokud mě to bude bavit, tak třeba můžu překonat i pana Jágra,“ vyprávěl Jindřišek nedávno s úsměvem v podcastu Přímo z kabiny. Samotný klub pak se startem letní přípravy potvrdil jeho pokračování.

Z odchovance Jablonce se stala legenda Bohemians

Jindřišek fotbalově vyrostl v Jablonci, kde také poprvé okusil první ligu. Do Bohemians se dostal až ve svých 28 letech. Pokud by tehdy někdo řekl, že bude působit u Botiče i o 15 let později, všichni by si asi klepali na čelo. S 351 prvoligovými starty je navíc zelenobílým rekordmanem.

V říjnu překonal Pavla Zavadila a stal se nejstarším fotbalistou, který si kdy zahrál českou nejvyšší soutěž. Donedávna držel rekord i jako nejstarší ligový střelec, ovšem v zápase o Evropu ho proměněnou penaltou překonal mladoboleslavský Marek Matějovský. I ten bude, mimochodem, v kariéře nadále pokračovat.

V nejvyšší soutěži „Pepa“ zaznamenal 25 gólů, z toho 21 v barvách Bohemky. Fanoušci klubu s klokanem ve znaku nikdy nezapomenou na ten ze závěrečného kola sezóny 2018/19, kdy v nastavení srovnal na 1:1 v domácím zápase s Opavou a zachránil tak svůj tým před nevyzpytatelnou baráží.

Těžko říct, jak výraznou roli ještě Jindřišek dostane od trenérů na hřišti. Byť momentální stav kádru na jeho pozici ve středu zálohy napovídá, že v případě dobrého zdraví by mohl zasáhnout do solidního počtu zápasů a minut. A nezastupitelná je také jeho role mentora v kabině a v rámci tréninků. Když mladí hráči vidí, že borec, který by jim mohl dělat tátu, nic nevypustí, zřejmě nebudou jednotlivá cvičení flákat ani oni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz