Hlavní obsah
Sport

Nominace Jaroslava Šilhavého opět způsobuje bolesti hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 - Tadeáš Bednarz

Jaroslav Šilhavý svou nominací opět ukázal, že už je nejvyšší čas, aby od reprezentace odešel. Jeho nominace opět budí vlnu kritiky a beznaděje.

Článek

A to zcela oprávněně. Na Polsko s Moldavskem vyrukujeme opět bez kreativního záložníka. Ovšem nechybí oblíbenec Alex Král, který je totálně bez formy. To však není všechno.

Na tiskové konferenci se sice občas pousmál, nicméně v celkovém pohledu působil Jaroslav Šilhavý jako bezvýznamná osůbka, která hlavně nechce říct nic špatně. On však nic ani říkat nemusel. Při pohledu na nominaci, která vyběhne do zápasů s Polskem a Moldavskem, se člověk musí schoulit do klubíčka. Je na ní totiž špatně skoro všechno.

Brankář Hladký v životní formě

Při hledání chyb v nominaci reprezentace nemusíme chodit daleko. Stačí nám k tomu hned kolonka brankářů. Z nominace vypadl díky zranění Jiří Pavlenka, který je v současnosti jedničkou. Jako jasná náhrada měl být Václav Hladký, který momentálně v anglické Championship chytá životní formu, a to s týmem, který do této soutěže v minulé sezóně teprve postoupil! Ipswich momentálně okupuje druhou příčku, a to jen díky tomu, že tak trochu omylem spadl do stejné soutěže i slavný Leicester.

Upřímně, v komplexním pohledu je druhá nejvyšší soutěž na ostrovech rozhodně kvalitnější než naše domácí liga. To je však pro Jaroslava Šilhavého zřejmě málo. Místo něj byl povolán Matěj Kovář, který v této sezóně odchytal úctyhodné čtyři zápasy. Navíc proti týmům, které byly kvalitativně srovnatelné se Zlínem v době, kdy byl vedený Pavlem Vrbou.

Záloha bez mozků

Hypotetická otázka: Kdyby měl Jaroslav Šihlavý do zápasu nasadit buďto Pavla Nedvěda s Tomášem Rosickým, nebo Tomáše Galáska s jeho jmenovcem Hübschmanem, koho by si vybral? Asi odpověď tušíte.

Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč v nominaci nejsou kreativní hráči, jakými jsou Christian Frýdek, David Buchta, jenž není ani mezi náhradníky, nebo takový Dominik Janošek. Ten sice hraje druhou holandskou soutěž, avšak vsadím boty, že trenér Šilhavý ani neví, že existuje. O nenominaci Antonína Baráka už ani není snad potřeba nic dodávat. Ten si prostě pod trenérským matadorem za reprezentaci už nezahraje.

Zlatý hřeb na závěr? Tomáš Chorý

Když se vrátím k brankáři Hladkému, tak jemu nestačilo na reprezentační pozvánku ani dvojnásobné vyhlášení hráče měsíce. Za to Chorému na to stačily dvě branky z posledních deseti utkání. Oslnivá forma, že?

Aspoň jediné pozitivum se dá najít v nominaci Vasila Kušeje. V jeho případě alespoň trochu Šilhavý ukázal, že dokáže analyzovat formu. To však neplatí například o Alexi Královi, Davidu Douděrovi a Jakubovi Brabcovi. Snad to alespoň Jaroslav Šilhavý správně poskládá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz