Hlavní obsah
Sport

Nové rozestavení sedlo Douděrovi i všem útočníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Po dvou kolech výhra a opět na čele tabulky. Slavia zvládla sobotní utkání s Bohemians (3:0) především díky povedené první půli, ve které vstřelila všechny své góly. Zářily opět hvězdy posledních týdnů letní posily David Douděra s Václavem Jurečkou.

Článek

Definitivně na tři vzadu?

V derby se Spartou (3:3) sázka na tři stopery i přes tři inkasované góly relativně vyšla. Proto tedy trenérský štáb na stejný systém vsadil i tentokrát. Smolaře z derby Aihama Ousoua nahradil Lukáš Masopust, post pravého wing-beka si po zranění vzal na starost opět David Douděra.

Právě rychlonožka s minulostí v Mladé Boleslavi či Dukle je jedním z důvodů, proč by sešívaní měli u tříobráncového rozestavení zůstat. Zatímco na čistém bekovi se Douděra trápí, volnost v novém systému mu jednoduše sedí. Zlepšenou produktivitu potvrdil mimo jiného parádním zásahem.

Uprostřed trojice se našel Igoh Ogbu, jenž potvrzuje nabyté zkušenosti na tomto postu z norského Lillestromu. Je dominantní v soubojích, věří si i na organizaci hry. Nové rozestavení mu vyhovuje, jelikož má vedle sebe dva spoluhráče a vyhne se tak riskantním a hraničním situacím, ve kterých zatím není stoprocentní.

Levou část obrané trojky zvládá s přehledem velký univerzál Tomáš Holeš, byť některé odkopy slabší levou nohou nejsou příliš přesné. Na levém wing-bekovi slušně zaskakuje Ivan Schranz, přičemž až se vrátí David Jurásek, i jemu tato pozice sedne. To potvrdil například na březnovém srazu reprezentace. Rychlost a centr má výborný, což jsou hlavní předpoklady pro novodobého beka.

Buldočí ofenziva funguje

Je to zvláštní, ale Slavia nastupuje na pět obránců a zároveň se třemi hrotovými útočníky – Mickem van Burenem, Václavem Jurečkou a Schranzem. Schranz sice hraje obránce, avšak při ofenzivních výpadech nezapře svou minulost na hrotu útoku. Zvláště rychlé brejky jsou díky třem zabijákům smrtící a hlavně většinou končí střelou, což u červenobílých v blízké minulosti neplatilo.

Jurečka s Burenem si vepředu zjevně sedli. Byť se nizozemský forward v sobotu trápil, pro spoluhráče stejně jako v derby uhrál několik míčů. S letní posilou ze Slovácka si balóny šikovně vyměňoval, defenziva hostí se právě díky nim v první půli nezastavila. Jak řekl Jurečka v pozápasovém rozhovoru, pokud nevystřelíte, nedáte gól. Červenobílí sice měli v koncovce dost štěstí, kterému ale šli střeleckou aktivitou naproti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz