Hlavní obsah
Sport

Obrana Slavie vypadá dobře. Ogbu s důvěrou je zbraň

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Třetí kolo potvrdilo to, co ukázala první dvě – Slavia je podivná a jiná, než jakou ji známe.

Článek

V pozitivním i negativním slova smyslu, protože zatímco útok není nebezpečný a nepůsobí sehraně, obrana si užívá chválu. Tentokrát se podíváme na defenzivní složku hry sešívaných.

Slavia za první tři kola nedostala ani jeden gól. I kdyby to bylo proti třem nejhorším týmům soutěže, s nastaveními skoro 300 minut bez inkasování už rozhodně něco znamená. V první řadě je třeba pochválit brankáře Antonína Kinského, který se v podstatě z ničeho nic stal plnohodnotnou jedničkou.

Na Slovácku si užil ideální adaptační zápas bez velké práce, proti Budějovicím vytáhl výborný zákrok za stavu 2:0 a v Liberci byl dost možná mužem zápasu. Zneškodnil dvě gólové střely, působil jistě, zjevně už je sehraný s trojicí stoperů, která se Jindřichu Trpišovskému ustálila.

Bořila si vedení obhájí

Rozdílné reakce mezi slávistickou veřejností vzbudilo jarní prodloužení kontraktu Jana Bořila na další sezonu. Že odehraje první tři kola v základu nečekali asi ani jeho největší fanoušci, defenzivní univerzál každopádně neudělal nic, za co by měl putovat na lavičku.

Slavii v minulých sezonách na hřišti často chyběly emoce, Bořil v klíčových momentech hecuje fanoušky, což pomáhá i týmu. Je na tom dobře fyzicky a až překvapivě se chytá i rychlostně. Je to srdcař, kterého adept na titul potřebuje a u kterého lze teoreticky i přehlédnout o trochu menší kvalitu, než kterou nabízí třeba David Zima. Bořilovy emoce jsou totiž důležitý aspekt, zvláště venku.

Ogbu, kterého kupovali

V minulé sezoně to od něj bylo oblačno s občasnými přeháňkami. Igoh Ogbu hořel hlavně v derby, nevyšlo mu ale více zápasů a jednu chvíli dělal dokonce náhradníka. Teď má v nohách tři kompletní kola a vypadá zatím v nejlepší formě od příchodu.

V Liberci spolu s Tomášem Holešem excelovali, Ogbu dokázal zkrotit rychlíka Benjamina Nyarka, až na jednu chybičku podal dominantní výkon. Šel s něj ten strach, který cítil snad každý útočník soupeřova týmu po jeho příchodu z norské ligy. Pokud si všichni stopeři takto udrží stávající formu, stomilionový Zima zůstane na lavičce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz