Hlavní obsah
Sport

Obránce Slovanu se rozhodl přestoupit do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Creative Commons Attribution 2.0/Bratislavská župa

Lucas Lovat opouští Slovan Bratislava. Levý obránce, který mimo obranných povinností plnil také úkoly v útoku, míří do Ruska. Dlouho se spekulovalo i o Turecku.

Článek

Tam však byl hráč pouze na lékařském vyšetření, což potvrdil i generální ředitel klubu Ivan Kmotrík mladší. Slovan tam bude muset řešit problém na této pozici. Matúš Vojtko, po návratu z hostování na této pozici, se objevoval jen sporadicky. Náhradou za Lovata byl během této sezóny Jaromír Zmrhal. Je tedy otázka, zda se bratislavský klub spokojí s touto dvojicí, nebo přivede náhradu.

I když to ani nevypadá, Lovat působil na Slovensku již dost dlouhou dobu. Již v sezóně 2018/2019 hrál za Trnavu, odkud ještě během následující sezóny přestoupil do klubu hlavního rivala. Tam se však dlouhé roky nedokázal prosadit. V první neúplné sezóně odehrál pět ligových zápasů, následně jich bylo 14. Sezónu poté však i vinou zranění nastoupil pouze do šesti zápasů v lize. Nezdálo se, že by měl být hráčem jakýmkoli způsobem klíčovým hráčem v bratislavském klubu. Zlom však přišel v uplynulé sezóně. Hlavně po odchodu Abenu musel Vernon de Marco přejít z levé strany obrany do středu. To otevřelo prostor, který Lovat potřeboval. Najednou se stal v týmu lídrem, i díky své technice. Jeho krásný gól proti Dunajské Stredě, který pomohl Slovanu k titulu, byl tomu důkazem. I v tomto ročníku rozhodl derby nádherným gólem proti Trnavě, který se nakonec stal gólem měsíce.

Lovat pod správnou taktovkou dokáže fantastické věci

Už v Slovanu se ukázalo, že Lovat dokáže podávat fantastické výkony, ačkoliv je k tomu potřebné, aby vyšlo mnoho proměnných. Hlavním problémem na začátku jeho kariéry v rámci bratislavského klubu byla i zranění. Hráč se prakticky tři roky nedokázal dostat do základní sestavy a udržet se tam. Dá se pouze spekulovat, jaký by byl jeho osud, kdyby Abena neopustil Slovan a neotevřel tak fotbalistovi z Brazílie prostor k hře. To je vše teoretické. Výsledek je takový, že levý obránce mohl ukázat svůj talent nejen v obraně, ale i směrem do útoku.

Opět se však hodí připomenout, že je to vášnivý hráč. Fotbalista, který se dokáže za svůj tým poprat, což občas vyústí v nechtěné následky. Důkazem je například první zápas s Lille ve skupině. Ten měl Slovan fantasticky rozehraný, ale chyby obránců ho srazily na kolena. Nejprve nepřesná přihrávka Kashiho zajistila první gól soupeře, a následně se temperamentní Jihoameričan dostal do potyčky, za kterou obdržel červenou kartu a trest na několik zápasů. I to způsobilo, že Lovat se v posledních zápasech v Slovanu dostal do základu málokdy. Výsledek však je takový, že jeden z nejlepších obránců naší ligy s fantastickou kopací technikou odchází do Ruska.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz