Hlavní obsah
Sport

Odejde Plzni klenot? Durosinmi jedná s Eintrachtem Frankfurt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Jager/Žongl

Šest gólů a pět asistencí v 11 ligových zápasech. To je aktuální letošní bilance plzeňského útočníka Rafia Durosinmiho. Výborné výkony mladého Nigerijce tak vzbudily zájem i ze zahraničí.

Článek

Podle informací respektovaných německých novinářů Floriana Plettenberga a Philippa Hinzeho má 20letý forvard v zimě zamířit do Bundesligy. Eintracht Frankfurt má za hráče zaplatit mezi 175 a 200 miliony korun (7-8 milionů eur) bez bonusů, s nimi může částka narůst až na 250 milionů korun (10 milionů eur).

Plzeň přitom Nigerijce natrvalo odkoupila teprve v létě. Na jaře ve Viktorii hostoval z Karviné, v červnu pak západočeský klub poslal do Slezska za Durosinmiho služby asi 20 milionů korun. Pro Plzeň by se tak jednalo o po finanční stránce mimořádně povedený obchod. Podle našich informací by určitá suma šla i do Karviné, jelikož transfer obsahoval i klauzuli o podílu z dalšího prodeje.

Durosinmi mezi patnáctkou nejdražších

Durosinmi by se tak podle webu transfermarkt.de dostal do patnáctky nejdražších přestupů frankfurtského klubu. Méně v historii Eintracht zaplatil i za jiné vyhlášené střelce. Za 7 milionů eur v roce 2017 přišel do německé metropole Sébastien Haller, aktuálně hájící barvy Borussie Dortmund. O dva roky později za stejnou částku Frankfurt koupil Base Dosta.

Pokud Durosinmi do Frankurtu zavítá, stane se šestým středním útočníkem v týmu. Po odchodu Randala Kolo Muaniho do PSG se na hrotu nejvýrazněji prosazuje Egypťan Omar Marmoush, který stejně jako Durosinmi v letošní sezoně nastřílel šest gólů v 11 zápasech.

Novinář Philipp Hinze upozorňuje, že podepsaného zatím nic není, Durosinmi a Frankfurt ale mají ústní dohodu. Sportovní ředitel Frankurtu Timmo Hardung také před nedávnem potvrdil, že klub nějaké posily do útoku v zimním přestupovém období přivede. Podle Philippa Hinzeho klub také intenzivně jedná i s jiným středním útočníkem, Fotisem Ioannidesem, který hraje za Panathinaikos Atény.

O Durosinmiho se podle serveru transfermarkt.de zajímal během podzimu také Wolfsburg.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Rafiu Durosinmi

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz