Hlavní obsah
Sport

Odvážný krok v nominaci reprezentace. Chybí Schick i Hranáč. V nominaci Kinský i Kliment

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Loužecký - Žongl magazín

V pátek 4. října byla oznámena i nominace České reprezentace pro chystaný sraz, v rámci nějž se utkáme 11. října doma v Epet Areně s Albánií a v pondělí 14. října v polské Wroclawi s Ukrajinou. I tentokrát došlo na několik změn.

Článek

Kontroverzní poslední sraz

Nebudeme si nic nalhávat, minulý sraz nebyl úplně nejpovedenější. Nejdříve přišla ostudná prohra 4:1 s Gruzií, poté přeci jen výhra 3:2 nad Ukrajinou. Některé kroky (zejména v prvním zápase) byly ovšem dost pochybné a pořádně rozohnily fanoušky. Utkání s Ukrajinou sice skončilo vítězně, ale nakonec nejvíce rezonovalo velké množství fanoušků Ukrajiny v Edenu i trochu nešikovná vyjádření hráčů k tomuto tématu.

Mnozí z fans České reprezentace tak zůstávali v očekávání, jakou nominaci oznámí trenér Hašek tentokrát. Jeden z kroků už byl dopředu zdánlivě jasný. Matěj Jurásek a Antonín Kinský sice byli oznámeni v nominaci jednadvacítky, zároveň se ovšem měli stát náhradníky u Áčka. Nakonec se to splnilo jen tak napůl. Zatímco Jurásek se do nominace skutečně nevešel, Antonín Kinský nakonec pojede se starší reprezentací. Dostane svou životní příležitost?

Antonín Kinský v nominaci áčka. Kdo bude jedničkou?

Poslední dobou tak trochu rezonuje, jestli by Antonín Kinský vzhledem k jeho výkonům ve Slavii neměl být i jedničkou reprezentace. Matěj Kovář v Leverkusenu nehraje a při minulém srazu dostal poměrně hodně branek. Uvidíme, zda tedy tentokrát dostane příležitost ukázat své kvality. Právě v nominaci brankářů se vedle Kováře a Kinského objevil i Martin Jedlička. Vzhledem k jeho dlouhému zranění a nevytíženosti ovšem asi není tolik pravděpodobné, že by v zápasech nastoupil.

Schick i Hranáč tentokrát mimo nominaci

Největším překvapením se jednoznačně stalo nenominování předního českého útočníka Leverkusenu Patricka Schicka. Ten momentálně není v takové pozici, aby byl pro reprezentaci stoprocentně platným. Stejně tomu bylo u Robina Hranáče, který v Hoffenheimu zatím vůbec nenastupuje.

Jedná se o poměrně odvážný krok, zároveň ovšem o určitý posun vpřed. Dlouho totiž novináři i fanoušci nadávají na neustálé točení stejných hráčů, nehledě na jejich formu či vytíženost. Tentokrát jsou i v rámci dalších jmen změny patrné.

Kritika vyslyšena – Kliment je v nominaci

Ostatně do nominace se dostal i nejlepší střelec Chance Ligy Jan Kliment, který byl minule opomenut, což přineslo realizačnímu týmu velkou kritiku. Do nominace se oproti tomu nevešel Mojmír Chytil. Tomu se sice v repre dařilo, s příchodem Tomáše Chorého do Slavie se ovšem bohužel dostal tak trochu do pozadí. Ostatně právě ex-plzeňský útočník momentálně působící ve Slavii zřejmě bude v repre útočníkem číslo jedna.

Krejčí přes chybu nechybí, dostane v zápase příležitost Kušej nebo Kliment?

V nominaci nechybí ani Ladislav Krejčí, který v Gironě nejdříve nehrál, v zápase s Feyennordem potom díky jeho vlastnímu gólu španělský celek prohrál. Na českého obránce se snesla velká kritika, i přesto se opět objevil v nominaci České reprezentace.  Vzhledem k neúčasti Robina Hranáče je to ovšem zřejmě pochopitelné.

Nominace nakonec vypadá poměrně atraktivně. Zároveň ovšem bude zajímavé sledovat, jaké budou zvoleny konečné sestavy pro jednotlivé zápasy. Dostane příležitost třeba i dobře hrající Vasil Kušej či již jmenovaný Jan Kliment? Který z brankářů nakonec nastoupí? Kdo bude tvořit středovou řadu? To všechno zjistíme již příští týden před zápasem Česka s Albánií.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz