Hlavní obsah
Sport

Olomouc nedokázala vykrást Plzeň, Šulc ji dvěma góly sestřelil

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Adéla Stenzelová/Žongl

Na první zápas Chance Ligy po dlouhé pauze se těšili všichni fanoušci domácího fotbalu. Navíc se v něm měly potkat dva týmy, které momentálně hrají ve vrchní části tabulky. Plzeň sice potvrdila roli favorita, na konci utkání se ovšem bála o tři body.

Článek

Plzeň od začátku nebezpečnější, Kliment bezzubý

Viktorka od úvodních minut potvrzovala, že nechce přijít o tři body. Aktivně se hnala dopředu a už v první čtvrthodině mohla jít do vedení. To by ovšem obrovskou šancí nesměl pohrdnout Matěj Vydra, který nevyužil skvělé přihrávky Pavla Šulce. Tadeáš Stoppen ovšem v tento moment hosty podržel.

A tak se dopředu mohla vydat i Olomouc. Její šance ovšem končily na skvěle připravené obraně Plzně s Dwehem a Markovičem, kteří vypadali hodně spolehlivě. Bezzubý byl tentokrát i Jan Kliment, kterého Viktoriáni zcela vymazali. Daleko více tak hrozili domácí. Červova hlavička ani pozdější střela Kalvacha ovšem v bráně neskončila.

Tadeáš Stoppen následně dokázal vychytat i Prince Adua. Ve 42. minutě ovšem brankář Tvrdoň vyslal svým dlouhým výkopem Pavla Šulce a ten vstřelením gólu potvrdil formu z reprezentace. Do kabin se tak šlo za jednogólového vedení domácích. Velkou pochvalu si střelec branky zaslouží i za to, že ustál jasný faul. Tohle chceme na hřišti vidět, žádné přihrávání, ale touhu zakončovat.

Nutno podotknout, že Olomouc nebyla vyloženě špatná. Měla větší procento vyhraných soubojů i celkových střel. Málokterá z nich ovšem šla na bránu, natož aby byla nebezpečná. V druhém poločase se navíc odrazil balón k Šulcovi a ten se opět nemýlil. Troufnu si říct, že jeho formu nevidí ve Slavii rádi. V sobotu se totiž chystá Plzeň právě do Edenu. Tam to ovšem bude mít před skvělou fanouškovskou kulisou sešívaných a jejich kvalitou hodně těžké. Navíc v útočné fázi to zase tak růžové v Plzni není. Vašulín byl mimo, Prince Adu neodehrál zrovna skvělý zápas a ani Vydra neproměnil obrovskou šanci.

Kliment střídá, příchozí Juliš se ovšem zranil

Hosté krátce po obdržení druhého gólu vystřídali celý útok včetně Jana Klimenta. Ten se tak v dalším zápase neprosadil. Vystřídal ho Lukáš Juliš, který určitě chtěl bojovat o svoji šanci nastupovat. Přes Klimenta to má ovšem hodně těžké. Bohužel musel v 76. minutě kvůli zranění střídat, takže tohle pro něj nebylo zrovna šťastné střídání.

Ale zpět k zápasu. Olomouc se ještě snažila se zápasem ještě něco udělat. Ostatně je to vidět na držení míče, které ve druhém poločase Sigma vyhrála. Plzeň ovšem působila velice poklidným dojmem. Nakonec si však situaci tak trochu sama zkomplikovala.

Pokorný vykřesal naději

V 89. minutě totiž prodloužil po centru Vodháněla Pokorný míč až za Mariána Tvrdoně. Trochu nešťastný gól. Najednou se o něco hrálo a Olomouc se dokonce dostala k dalším náznakům šancí. Branku už ovšem vstřelit nedokázala.

Plzeň tak sice zaslouženě vyhrála, dostala ovšem i malé varování. V Edenu bude muset odvést ještě výrazně lepší výkon, jestli chce mít nějakou naději na body. Velkou pochvalu si ovšem ještě jednou zaslouží Pavel Šulc. Kromě dvou vstřelených gólů posílal na své spoluhráče i skvělé přihrávky a vypadal prostě úžasně. Momentálně jednoznačně jeden z nejlepších českých hráčů ligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz