Hlavní obsah
Sport

Outsideři povstali! Sobota nabídla v nejvyšší soutěži zajímavé výsledky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

Olomouc, Slovácko, České Budějovice a Baník Ostrava. Toto jsou týmy, od kterých vlastní fanoušci čekali v sobotních duelech 13. kola Fortuna ligy jisté výhry.

Článek

Nebylo tomu tak a hromadně se ztrácelo. Jediný klub, jenž splnil roli favorita, byl domácí Hradec Králové, který zdolal Teplice. Smutno je ze ztráty hlavně na Slovácku a v Ostravě. V pěti sobotních duelech padlo pouze pět branek a doufáme, že zbylé tři nedělní zápasy průměr branek zvednou. Zde je malé shrnutí všech sobotních zápasů.

SK Sigma Olomouc - FC Zlín 0:0

Nové koště dobře mete! I v tomto případě to platilo a nový zlínský trenér Bronislav Červenka si se svým týmem odvezl cenný bod z Olomouce za bezbrankovou remízu. Do branky se vrátil odchovanec Stanislav Dostál a z pěti přímých střel neinkasoval a působil jistě. Náhradníka Rakovana do branky už jen tak nepustí.

Zlín sice ani jednou netrefil branku, ale přesto Vukadinovič ve 21. minutě byl pár centimetrů od vítězné branky. Nastřelil ale pouze tyč brankáře Digani. Sigma po celý zápas diktovala tempo a měla míč na kopačkách, ale gól stejně nevstřelila. Ani po velkých šancích Zorvana či Juliše. Na tyče nakonec skončil zápas 1:1. Ve druhém poločase vytáhl střelu Zorvana na tyč zlínský Dostál. Laciná ztráta olomouckých.

FC Hradec Králové - FK Teplice 1:0

Jediný mírný favorit, který body nerozdával. Na výhru se však pořádně nadřel. Zápas to byl úplně vyrovnaný. Rozsekla ho hradecká posila Lukáš Čmelík. Šťastným centrem, který skončil až v brance, totiž nachytal na švestkách překvapeného Tomáše Grigara. Zápas domácí o ten jeden gól zaslouženě zvítězili. Svoje šance pálily i Skláři. Fotbal se však přece jen hraje na góly a Hradec ten jeden regulérní vstřelil a navíc nastřelil i břevno.

Kdyby ale na utkání nebyl VAR, zápas by skončil 2:1 pro Votroky a Teplice by pošesté za sebou dohrávaly o deseti. Video tentokrát však neublížilo ani jednomu celku. Hlavně v Teplicích by o tom mohly vyprávět hodně dlouho.

SK České Budějovice - FK Pardubice 0:1

Hodně běhavé utkání, které moc fotbalové krásy nenabídlo. Hosté z města perníku vytěžili z minima, maximum a kouč Radoslav Kováč po zápase řval radostí ze zisku tří bodů na hřišti Budějovic. Vůbec poprvé ve Fortuna lize, dokázaly Pardubice Jihočechy porazit.

V úvodu utkání a hned v deváté minutě bylo o výsledku rozhodnuto. Bylo to po přiťuknutí špílmachra Michala Hlavatého na Tomáš Zlatohlávka, který přízemní střelou na zadní tyč překonal gólmana Šípoše. Domácí Dynamo trefilo za celý zápas jen jednou branku soupeře a zaslouženě prohrálo.

1. FC Slovácko - FC Slovan Liberec 1:1

V Uherském Hradišti se v tom souboji s Libercem oslavovalo dvacet let výročí od otevření stadionu Miroslava Valenty. Oslavu však pokazila dorážka a vyrovnání libereckého Lubomíra Tupty na konečných 1:1.

Za domácí se v 10. minutě a poprvé v sezóně trefil 40letý veterán Milan Petržela. Nutno ale říci, že na gólu má velký podíl brankář Bačkovský, který namazal Havlíkovi a ten už pak pouze asistoval na brance. Petržela ale naopak všem dokazuje, že končit rozhodně nehodlá a nechce! O šest minut později si však obrana Slovácka nepohlídala náběh a hlavičku Preislera a následnou dorážku Tupty. V závěru ale Bačkovský hosty podržel a vychytal jim bod.

FC Baník Ostrava - FK Jablonec 0:1

Poslední pátý zápas tohoto dne ve Fortuna lize. Odehrál se až večer od 18 hodin. Opticky vyrovnaný zápas, který nepřipomínal souboj pátého s předposledním. Rozhodla jedna povedená akce jabloneckých v závěru. Kouč Jablonce Radoslav Látal je tak minimálně do konce podzimního ročníku zachráněn.

Zkázu velkého favorita dokonal v 84. minutě střídající střelec Jan Chramosta. Jablonec si senzačně odvezl z Vítkovic tři zlaté body. Při výhře se mohl Baník posunout už na třetí místo v tabulce, ale nestalo se. Domů tak odcházela většina z 8330 fanoušků na Městském stadionu zklamaných. Pokud chce Baník přemýšlet o první šestce ve Fortuna lize, musí takové zápasy minimálně neprohrát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz