Hlavní obsah
Sport

Padají góly, něco si přejte. Slovácko přejelo Bohemku, klíčový Havlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Žongl - Jindřich Jager

ilustrační fotografie

V 18. kole nejvyšší fotbalové soutěže přivítalo Slovácko v posledním letošním domácím zápase klokany z Bohemians Praha 1905. Už od prvních minut zápasu jsme mohli vidět, že nás čeká velmi zajímavý zápas.

Článek

To, čeho se diváci nakonec dočkali, však předčilo i nejdivočejší představy hlavně fanoušků klubu z Uherského Hradiště. Hlavní roli hrál Marek Havlík.

První poločas nahoru dolů

Už vstup do zápasu naznačil rychlé a divoké tempo. Hrálo se opravdu nahoru a dolů a zejména Michal Kadlec byl zpočátku hodně viditelný. A to zejména kvůli obličejové masce, kterou nasadil po zranění (zlomený nos), které si způsobil při sněhových hrátkách na půdě Sigmy Olomouc v minulém kole. Vedle toho byl novodobý hradišťský Zoro vidět i jinak, negativně. Zápas se mu moc nepovedl, a i podle trenéra Martina Svědíka měl pomalejší a zvláštní reakce oproti normálu. Ovšem jeden pokažený zápas, ještě se zraněním, nedělá špatného hráče. Jeho výkonnost v jeho letech mu může závidět kde kdo.

Celkové tempo utkání už od počátku určovalo Slovácko a již v úvodu vstřelil Marek Havlík gól. Bohemka však hrozila z brejků a taky dva z nich proměnila. V obou případech po chybách obrany Slovácka. První únik Matyáše Kozáka marně stíhal Kadlec. Kozák pak přistrčil na Hálu a bylo to. Do vedení se Slovácko opět dostalo po deseti minutách, kdy po ruce Smrže proměnil penaltu Vlastimil Daníček. Nutno podotknout, že stále stoprocentní na penaltách – ještě nikdy žádnou neminul. V nastavení prvního poločasu pak Slovácko znovu inkasovalo po chybě v rozehrávce. Těžko nyní říci, jestli to byla chyba Petržely nebo Kadlece, spíš si mohou potřást rukou a o vinu se podělit. Vše však potrestal Köstl a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas a drtivý válec Slovácka

Do druhého poločasu však nastoupilo Slovácko s drtivou silou a Bohemku naprosto převálcovalo. Zatímco po prvním poločase to vypadalo, že se bude rozhodovat až do konce zápasu, už po deseti minutách druhé půle bylo jasné, že Pražané neuspějí. Marek Havlík začal úřadovat. Fantastická dalekonosná střela se klidně může stát gólem měsíce a těžko říct, jestli byl hezčí jeho gól doma proti Baníku do šibenice, nebo tento. V obou případech však tady máme kandidáta na zápis o nejhezčí gól sezóny. Hattrick oslavil Marek Havlík po střele z hranice pokutového území a domácí fanoušci nemohli být šťastnější. Až do chvíle, kdy vstřelil svůj čtvrtý gól v zápase. V dojetí schoval hlavu do dlaní a Sektor B3 a celý stadion málem vybuchl. A Havlík se posunul s 10 góly na vedoucího střelce ligy.

Marek Havlík má aktuálně životní formu a ve hvězdách je jeho další působení na Slovácku. Zimní pauza a přestupové období se blíží a jistě bude žádaným artiklem. Nicméně musíme nechat to, že se jedná o velkého patriota, který za tým Slovácka odehrál už více než 300 zápasů, ve svých 28 letech je v Klubu legend, a to dokonce jako nejmladší člen, který ho kdy dosáhl. Martin Svědík na tiskovce řekl, že jen Marek Havlík rozhodne o tom, kde bude hrát.

Plusy a minusy

Závěr tohoto krátkého článku již tradičně.

Líbilo se jednoznačně domácí představení celého týmu. Samozřejmě musím jmenovitě zmínit čtyřgólového Marka Havlíka. Ale i Petr Reinberk hrál velmi dobře, Vlastimil Daníček potvrdil svou penaltovou bezchybnost a Slovácko jako tým šlapalo jako hodinky. Všimněte si pak, jak silné druhé poločasy mělo Slovácko v posledních několika zápasech.

Nelíbil se výkon kapitána Michala Kadlece, ale jeden nepodařený zápas, kór se zraněním mu nelze zazlívat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz